Velkommen til bloggen min

torsdag 12. juni 2014

Blomstrende sommer med makroobjektiv og ferien står for døra

Her følger blomsterbilder tatt med makroobjektiv fra botanisk have. For en idyll.  For et vær. Så mange hyggelige mennesker. Det er glade mennesker, barnelatter, men også ensomhet hvis man observerer livet rundt seg. Jeg tok en brus på kafeen der og kom i prat med en eldre dame. Hun var ofte i botanisk have. Noen ganger skjønner man at noen er svært ensomme, men jeg forstår at mange vil skjule ensomheten. Det er nederlag å innrømme overfor en fremmed at man er litt alene her i verden, men samtidig trenger man ikke si noe om det. Man får en kontakt der small talk om planter er nok samtidig som man får en "kjemi" som handler om det usagte, om å forstå uten å si så mye.  Noe av det viktige i livet er at alle mennesker ønsker å bevare verdigheten sin, og ingen har rett til å prøve å ta den fra noen. Å møte hverandre med respekt og ydmykhet er noe jeg har stor tro på.

Noen ganger er det utrolig fint å møte mennesker man ikke kjenner. Det første møtet. Man er som ubeskrevne blad ovenfor hverandre, det er ikke sementerte, fastlåste roller og det er så lett å møtes med et åpent sinn.

På tur gjennom botanisk have opplevde jeg også den helt fjærlette tonen med folk, og har man en hund, så kommer man veldig lett i kontakt med mennesker. Sara er en svært vennlig hund, og det er mange som vil klappe henne og få kontakt, og det er alt fra små barn til eldre.

Jeg er opptatt av ensomhet. Kanskje fordi jeg er syk og mye alene, men også fordi jeg er så utrolig heldig som har en mann. Jeg kan ikke forestille meg livet uten ham. Og hvis jeg prøver å forestille meg det, tenker jeg på alle dem som er "single" og der alderen og livet har gjort slik at det ikke lenger er naturlig å finne en livspartner.

Nå skal jeg på ferie, og det vil nok komme bilder etter hvert som forteller hvor jeg har vært. Det er ikke Stavern nå, men et sted jeg har drømt om å reise til lenge!


Tusen takk til deg som er innom bloggen min!! Husk å nyte sommeren, det er nå den er her!


9 kommentarer:

 1. Så sant, det er nå sommeren er her! Fint blogginnlegg og masse vakre bilder igjen. Mine favoritter her tror jeg må være den orange valmuen og bregnebildet :-)
  God sommer!
  hilsen fra Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Tonje!! Tusen takk altså for god kommentar:) Så koselig at du liker valmuen og bregnebildet:) :) GOD FERIE OG SOMMER til deg også, beste hilsen fra Kjersti

   Slett
 2. Det er så mye fint i Botanisk hage! Må nesten ta en tur dit igjen snart :-)
  Tenker også på hvor heldig jeg var som traff mannen min. Vi var singel ganske lenge begge to, og giftet oss i voksen alder. Ønsker at flere av mine single venner skulle være like heldige....

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Sollemor:) Ja, du burde ta en tur i Botanisk:) Ja, ikke sant man tenker over hvor heldig man var når man traff mannen:) Vi var akkurat i samme situasjon, single en stund og giftet oss faktisk etter en forlovelse på 17 år.) :) Ja, jeg også ønsker at mine single venninner som lengter etter en kjæreste, finner en.) GOD SOMMER TIL DEG!! Og takk for at du tok deg tid til å legge igjen kommentar:) klem fra Kjersti

   Slett
 3. Glede og ydmykhet, hånd i hånd, det er deg det Kjersti :) Riktig god sommer til dere begge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Qvinde-hast, jaa, god sommer til deg og gutta dine!!! Åhh, glede og ydmykhet, tusen takk, iallfall i teorien, praksisen må øves på hele tiden:) :)

   Slett
 4. Hei på deg! Her kommer en liten sommerhilsen fra meg - som (pga et ekstremt tregt hode) ikke har lagt igjen kommentar her på lenge, men jeg har vært innom :)
  Og koser meg med dine vakre bilder, som hvert og ett er en liten historie i seg selv.
  Kjenner meg godt igjen i dine refleksjoner over livet også, du setter ord på det jeg selv gjerne skulle ha uttrykt, men ikke finner ordene til - så takk til deg, det er alltid fint å lese det du skriver.
  Det blir litt som en aha-opplevelse - "akkurat sånn er det" .) Og som deg synes jeg også at livet blir bedre for hvert år som går, og at det er deilig å bli eldre. Ikke at jeg ser meg i speilet og gledes over rynker og fysisk forfall - men en stadig dypere glede over livet i seg selv, til tross for sykdom og "elendigheter". Takknemligheten over bare å få lov til å være her, og oppleve alle de små underne som skjer hver dag. At opplevelsene blir mer intense, man går mer i dybden og blir mer ydmyk. Jeg opplever også tilhørigheten med naturen som mye sterkere enn tidligere, og merker meg at kontakten med dyr (både ville og tamme) blir mer direkte og umiddelbar. Og sommeren, ja den blir både mer fantastisk og mer intens for hvert år som går :) Kanskje man rett og slett blir flinkere til å verdsette det gode i livet når man innser at man ikke lengre har et hav av tid å ta av, og også spesielt når det i tillegg finnes en sykdom som gjør at det ikke er en selvfølge at man kan utfolde seg fritt hver dag :)
  Så herlig at Sara passer på deg selv om hun ikke liker å bli våt på labbene, hun er en nydelig hund med en vakker sjel. Vår nåværende hund er heller ikke glad i å bade, kun litt vassing til nød (i motsetning til begge dachsene vi har hatt - den første elsket å bade, var totalt fryktløs og hoppet fra brygger og svaberg og i det hele tatt, mens den andre elsket båter og det å være på sjøen :)
  Jeg ble også svært imponert over din innsats på fiskekakefronten, og tror nesten jeg må prøve oppskriften (men i litt mindre skala :) Men vet du, at hunder må ikke få løk, det kan være svært farlig for dem. Siden det gjelder både løk og hvitløk, antar jeg at det gjelder purre og vårløk også.
  Da ønsker jeg deg og Sigmund og Sara en god tur til vakre Skagen, og fortsatt veldig god sommer med mange, mange gode dager!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lise, det var da utrolig koselig å høre/lese fra deg!! Jeg forstår godt det med tregt hode, derfor sent svar også!! Så koselig at du har vært innom! Og at du liker bildene mine, og får noe ut av dem!
   Tusen takk for fine ord om mine refleksjoner, jeg syns jo selv jeg kommer til kort, at jeg for det første ikke vil utlevere for mye på nett, og med refleksjoner vil jo det mer personlige komme fram, samtidig klarer jeg ikke sette ord på alt jeg ønsker heller. Hvis du får aha-opplevelser av det jeg skriver, så kan jeg jo fortsette i ny og ne, for plutselig kommer noe over meg som jeg har lyst til å skrive ned, og selv om det kanskje ikke blir så dyptloddende som jeg ønsker, blir det iallfall noe. Det tar utrolig lang tid å skrive innlegg i blogg, nettopp fordi jeg må velge ut noe som ikke blir for personlig, men antagelig er det mer privat enn jeg skjønner selv, hihi:) Ja, så godt med gjenkjennelse, og godt for meg å lese at flere liker å bli eldre.

   Slett
  2. Fikk ikke plass til alt, så her er mer Lise: Rynkene får vi bare blåse i, tenker jeg, vel, det fysiske forfallet er litt tyngre å bære, men den dypere gleden over livet i seg selv til tross for sykdom og elendighet, den bærer da både du og jeg med oss. Det er en gave i seg selv, tenker jeg. Det er vel noen av oss som har blitt minnet på at livet tar slutt en dag, og da skynder vi oss litt mer med å gripe tak i livsgleden, i de gode tingene som livet har å by på. Jeg vet du har alle dyra og naturen rundt deg, og at du også har fått en mer inderlig kontakt med det hele, som du skriver mer direkte og umiddelbar, det er jo bare fantastisk. Man lever sterkere og får mer mening, og man tar altså ikke tingene for gitt. Sommeren ja, den blir mer fantastisk og mer intens og også littegranne kortere for hvert år. Jeg har lyst til å bo i et varmere land om vinteren, men har ingen idé om hvordan jeg skulle få det til praktisk. Nå har jeg kommentert fortløpende, og leser at du skriver nettopp dette med at man ser at tiden blir mer begrenset og at det finnes en sykdom som også hemmer oss i livsutfoldelsen.

   Ja, Sara har virkelig en vakker sjel. Hun er så snill, uskyldig og tror bare at livet er godt, og møter alle med stor vennlighet og ro. Jeg er veldig stolt av henne. Håper bare hun blir skikkelig gammel. Hva slags rase har du nå? Trodde du fortsatt hadde dachs, ja, de er noen tøffinger, han ene min nesten druknet i iveren etter å dykke etter en pinne, hadde ingen idé om at han trengte luft på veien opp fra dykket sitt, jeg gikk faktisk ut etter ham med klærne på. Jeg er selv glad for at jeg har fått en litt mer forsiktig hund. Det er utrolig mye man kan bekymre seg over ved å ha en hund, og dachsen var noen råskinn når det gjaldt å ta sjanser. Sara tar livet med ro, og ser an ting med besinnelse og virker å ha mye impulskontroll, sånn at hun ikke løper etter hunder eller syklister eller noe som helst, men hun ble faktisk borte i hagen som er her vi er på ferie. Men hun hadde bare gått bak et lite lysthus, jeg ropte "skal du ha godbit", og på tre sekunder var hun her. Men jeg fikk fantasier om at det var et hull i gjerdet vi ikke hadde sett ..og så verstefallstanker. Nå ligger hun og sover i senga mi.

   Fiskekakene ja, du, der imponerte jeg meg selv, for jeg er absolutt udyktig på å lage mat. Jeg skal legge ut oppskriften på bloggen, har bare ikke kommet så langt. Vet du, jeg visste at noen hadde skrevet om hunder og løk, og lette på facebok og fant det ikke igjen, men så var det du. Så bra med gode råd. Hun får ikke løk av noe slag, ikke druer, ikke rosiner, ikke sjokolade. Det står at de heller ikke skal ha tomater, men hun får cherrytomater. Må innrømme at jeg lar henne få noen slikk hvis jeg kjøper meg is:)

   Tusen takk for gode ønsker, og Skagen er jo helt vidunderlig:) Vi har vært her i en uke, og det blir en uke til. Veldig koselig å høre fra deg, ønsker også deg en fantastisk sommer, og så mye energi som mulig. Vi drar til Stavern i midten av juli i fire uker, det blir også fint.)

   P.s, du som er så glad i skjærer, vi har vært på ørnereservat her i Skagen, bilder kommer. Det var M A G I S K!!

   STOR KLEM til deg Lise, fra Kjersti

   Slett