Velkommen til bloggen min

lørdag 17. mars 2012

Jeg har kommet i delfinale i en fotokonkurranse med nesten 500 deltagere

Jeg har kommet med i en delfinale med dette bildet.

Det er plukket ut sammen med 19 andre til en delfinale blant 500 bilder. Derfor er jeg fornøyd med å ha kommet så langt. Det skal ut av disse 20 plukkes ut tre som går videre til en finale med tre bilder fra sommer, fra høst, fra vår. Bildet mitt er blant vinterbildene og ble tatt i slutten av desember.

Jeg blir ikke skuffet om jeg ikke kommer lenger. Men jeg skal aldri mer delta i en konkurranse der man i innspurten er avhengig av at folk stemmer på bildet. Det blir så stressende. Det er mye bedre med en jury. Riktignok var det juryen som bestemte de 20 bildene, og som også skal avgjøre til slutt. Men ut av de 20 som kommer videre nå, stemmes det.

Her er linken om noen er innom bloggen min og vil gå inn på facebok sin side på Fotomorro og klikke "liker" på bildet mitt. Altså ikke kommentere, men klikke liker. Foreløpig ligger jeg ikke så verst an, men det skal stemmes fram til tirsdag og mye kan skje innen den tid.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150570657047093&set=a.10150570656847093.368855.141052897092&type=1&theater

Nå er det sånn at OM jeg skulle komme videre til finalen, så er det tre bilder fra de tre andre årstidene, altså er det 12 bilder som skal konkurrere videre.

Å konkurrere i det som handler om kunst, er en litt komplisert sak, ingen kan si hva som er best, det er smak og behag. Jeg ser at noen bilder "selger" veldig, det er de som spiller på følelser. Solnedgangsbilder er en stor "hit" selv om de er uskarpe og dårlig komponert.
Nå er jo dette bildet også tatt i kveldinga, men uten sol. Jeg ser jo at av de 20 som er plukket ut av de 500, ville nok jeg valgt en god del annerledes. Det er vel kanskje enklest å si hva som er direkte dårlig, men mer vanskelig å avgjøre hva som er bra. Det har også litt med mote og tid å gjøre. Minimalismen er veldig i tiden, man sier at "det enkleste er det beste" og lignende ting.

For meg er det ikke stilen som avgjør, men om bildet treffer meg i hode, hjerte, mave, og til og med under huden. Den følelsen man får når man hører musikk som "treffer", når man ser et maleri man ikke kan ta blikket fra, og også et fotografi man blir hengende ved.

En strålende helg ønsker jeg deg som er innom bloggen min!


6 kommentarer:

 1. Lycka Till!!! Dina foton är så levande och vackra!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, PJ, for god kommentar, ha en fin dag, hilse Tassen:)

   Slett
 2. Lykke til! Nydelig bilde - og jeg har trykket "liker". .)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg så du klikket på "Liker":)) Og at vi er blitt venner på facebok, så koselig, og samme utdanning har vi også, til og med gått på samme skole.) Ha en fin dag:)

   Slett
 3. Så roligt för dig, Kjersti!
  Bilden är ju magiskt fin också!
  Hoppas du vinner!
  Kram Pia

  SvarSlett
 4. Kjære Pia, tusen takk:) Det er nok ett bilde som i løpet av gårsdagen raste forbi meg. Jeg skal aldri mer delta i noe som krever at mange stemmer på bildet. Er bedre med en jury vel? Jeg tar det ikke så høytidelig da. Jeg kommer til finalen om je gblir blant de tre beste, nå er jeg nr 2:)) Tusen takk, og jeg har sett alle de vakre bildene dine:) klem fra Kjersti som nå har en haug med skjærer her.) (skater)

  SvarSlett