Velkommen til bloggen min

mandag 12. mars 2012

Å jobbe i layers-særlig menn sier at det er lett som en lek


Noen sier det er så enkelt å jobbe i layers. Ja, egentlig vet jeg ikke helt hva det er. Men nå har jeg klart å fjerne fire små ting ved å jobbe med fire lag. Og er ganske stolt av det, selv om jeg slett ikke kan det. Det er særlig menn som syns det er så gøy å jobbe i layers. Hver gang jeg hører en mann si akkurat det, tenker jeg mitt. Det vil si at jeg tror de liker å skryte, late som dette er bare SÅ lett. Tenk at det er kjempevanskelig! Jeg aner ikke om jeg får bruk for det. Men når noen forteller meg at ting er vanskelig, ser jeg det som en utfordring. Jeg vil "knekke koden". Er det så lett?

Jeg er på begynnerstadiet, og føler at jeg beveger meg inn i menns verden. Kanskje tar jeg feil, men så langt har jeg oppfattet at det er noen særs teknisk kyndige menn som sitter der med sin fullversjon av photoshop og bare leker seg. Ja, det er kun en liten lek altså for de mennene jeg har lyttet til. Rett skal være rett: Én mann har røpet for meg at dette er noe av det mest avanserte innenfor digitalteknikken.

Sannheten? Det fins ingen sannhet, kanskje, det er subjektivt, men for meg er dette kjempevanskelig. Her kommer resultatet av bildet ovenfor. Jeg kunne ha klonet bort de tingene, men jeg forsøkte meg på layers.

Til deg som er innom bloggen min og har hørt at layers er lett. Det er kjempevanskelig. Til deg som er innom bloggen min som både har hørt om layers og som titter innom: Ha en strålende uke!

Våren er åpnet!


10 kommentarer:

 1. Flotte svaner! Har hørt om layer, men bare "flatten layer" når jeg setter sammen bilder, så her er det visst mer å lære!!! Får høre med læreren = mannen min!
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Grete, og tusne takk:) "Flatten layer", det er når alt ordner seg til slutt.) Da får du ett, låst layer.) Det er alltid noe å lære.)) Jeg har også en mann som har lært bort, men Mac og foto er langt utenfor hans interesseområde. Nå er det jeg som må hjelpe ham med mobil også, hihi:) Ha en fortsatt nydelig uke.)

   Slett
 2. Kor flink du er til å ta nærbilder av disse fjærkrea... ;)
  Viken linse bruker du mon tro ?

  Monikasmil

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, kjære Monika!! Jeg har brukt en linse som har gått opp til 200 mm, husker ikke hvor den begynte, hihi:) Men jeg fikk en 500 mm til jul, og disse svanene har jeg tatt bilde av på over 100 meters hold. Veldig tung linse, så jeg vet ikke hvor mye jeg vil komme itl å bruke den, er helt avhengig av stativ, klarer ikke å holde den. Klem fra Kjersti

   Slett
 3. Begynner å få dreisen på layers gitt. Gøy er det også. Huff da, det skulle jeg kanskje ikke sagt? :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjempegøy! Hvorfor skulle du ikke si det? Jeg koser meg:)) Og jeg begynner å få til også:) Da er det enda morsommere:))

   Slett
 4. Morsomt, krevende og kreativt, Kunne ikke være bedre, synes jeg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Annemor, er helt enig med deg.))

   Slett