Velkommen til bloggen min

søndag 3. november 2013

Endring av blogg med nytt navn, nytt bilde og sølvplassering i NM i naturfoto


Noen ganger er det tid for endringer. Jeg har kommet til et punkt der jeg føler for å ha en blogg bare med hobbyen min som er foto. Derfor har den fått nytt navn.


 Den har hett "Kjerstis løse tråder" i flere år, og i begynnelsen lagde jeg tittelen så åpen fordi jeg var usikker hvor dette bar hen, og jeg begynte med lappeteknikken hvorav også de "løse trådene". Lappeteknikken har fått seg en real pause. Derimot har fotohobbyen blitt det viktigste jeg driver med. Bildet over fikk nettopp sølvplassering i NM i naturfoto. Minimalistisk kanskje. Noe symbolikk med å være helt alene i en stor verden, ensomheten alle kjenner på. Bildet er tatt i Enebakk ved Vågvann en tidlig morgen. Det samme er også det nye bildet til bloggen min, det ble sånn turkisgrønn på grunn av morgenlyset som var akkurat så vakkert i noen minutter. Det er alltid spennende lys tidlig på morgenen. Jeg har hatt en drøm om å ta tåkebilder i flere år, og så plutselig klaffet det ved at en venninne og jeg dro ut grytidlig en morgen.

Disse bildene nedover fikk bronseplass i samme konkurranse, det er jeg fornøyd med:
Til deg som er innom bloggen min: Tusen takk! Ha en fortsatt fin novembermåned.


25 kommentarer:

 1. Det er ikke rart du får sølv og bronse for bildene dine er bare suverene. Klem fra Tove Lindquist Andersen-

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tove:) det er sølvpoeng og ikke noen medalje, vi er flere som får sølv og bronse, og så er det noen fantastiske naturfotografer som får gull, og dit har jeg ikke kommet ennå:) :) Er lov å håpe!

   Slett
 2. Så nydelige bilder, håper du selv ser hvor flink du er til å "fange" øyeblikket:) Man hører på en måte stillheten å vingespillet :) Takk <3

  SvarSlett
 3. Så fantastisk Kjersti :) Gratulerer med sølv og bronse plassering :) Du tar så fantastisk flotte bilder Kjersti og at vi kan få lov å ta del i det du opplever er en stor glede.
  Takk for at du deler... Jeg vet ikke lenger hva som er mitt favoritt bilde du har tatt, men jeg er veldig glad i stenbildene dine, svanene og disse fantastiske tåkebildene du har tatt og bildet du har på forsiden.... Herlige og flotte bilder du kan være stolt av :)
  Du er bare så flink og du er så god på å se hvordan bildene skal bygges opp.... OG du er rå på både sten og svane bilder :) Vakkert, vakkert vakkert og jeg blir så glad og virkelig kooooooser meg ved å se på bildene dine. Jeg koser meg ved tanken på at du har fått det til, altså orket å komme deg ut, at du tar så vakre bilder og at du deler dem med oss andre :)
  Jeg blir glas av å se på dine bilder, får en ro i kroppen og nyyyyyter det vakre du har opplevd. Takk for at du deler.

  Klemmer til deg fra meg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære VIbeke, takk først for at du tar deg tid til å skrive så langt. Og så takk for gode ord, det er sølv- og bronsepoeng, så vi er flere som får sølvplassering osv. Men så er du så snill med kommentarene om bildene mine:) Så hyggelig at du HUSKER bildene mine, det er jo veldig fint å lese. Jeg er stolt av noen, og håper jeg kommer et skritt videre, jeg leter etter noen uttrykk, kanskje det mørke og mystiske, skygger, silhuetter, spennende svart hvitt-bilder. Så jeg har ideer inni meg.

   Så koselig at du liker både sten og svane-bilder og nå "helt i tåka"-bilder:) Det er jo nettopp hva jeg har fotografert de siste månedene. Blir noen måneder til svanene viser seg igjen, ikke for det, de fins i Enebakk et sted:) Sangsvaner, de som har gult nebb.

   Tusen takk og for at du koser deg med bildene mine, det stimulerer meg til å fortsette. Tror det er mye helse i dette. Takk for fine ord om nettopp det, at jeg har orket å komme meg ut, du forstår! TAKK!

   varme klemmer til deg, VIbeke fra kjersti <3<3<3

   Slett
 4. Gratulerer med "ny" blogg; denne er veldig fin! Bildene dine er bare så flotte, du er rå på bilder og det er så utrolig kult at du som slett ikke vandrer ute i villmarken kan ta så flotte bilder og vinne i naturfoto; det viser at alle kan finne en mulighet i sin tilværelse akkurat slik den er. Tusen takk for at du deler av deg og de mange sidene av deg; bilder, hund, sying, venner, sykdom, meninger, minner osv. Det blir spennende å følge ditt nye fokus; foto.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Åshild, ja, bloggen er er blitt fornyet, noen ganger på tide å gå nye veier. Tusen takk for godord om bildene mine, du er ikke borte selv heller.

   Nettopp at jeg ikke vandrer i villmarken, og tar noen poeng i naturfoto, ja, det er utrolig gøy. Ja, det viser at man kan finne noen stikkveier, muligheter man ikke trodde fantes når man gjør det på sin måte. Jeg er jo heldig som har en "skjerpa", en som kan hjelpe meg å bære, flytte stolsekk, hjelpe meg med stativ når ting blir for tungt.

   Ja, nå blir det bare foto, hvis jeg klarer å holde meg fra å blogge om andre ting da, er jo ikke sikkert jeg klarer å la dette "bare" bli om foto, så noe innsmett av tanker kommer det nok. Kanskje vi treffes på fotomøte? Tusen takk Åshild, hilsen og takk fra Kjersti

   Slett
 5. Gratulerer med ny "vri" på bloggen. Gøy at vi fortsatt kan følge deg, nå med fotofokus! Jeg er glad for at vi fortsatt kan se dine tidligere innlegg!

  mvh Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tonje, tusen takk for at du følger meg!! Ja, det blir fotofokus framover:) Så koselig at du også vil si mine tidligere innlegg:) TAKK!! Hilsen Kjersti

   Slett
 6. Kjempefin ny blogg! Skjønner godt at du får gode plasseringer i konkurranser, med sånne bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sollemor! Tusen takk!! :) Snill kommentar!! Ha en fin uke.) Kjersti

   Slett
 7. Du har et blikk for de helt spesielle øyeblikkene som er helt uvanlig, Kjersti. Og jeg vet hva det koster deg, men også gir deg, så all ære! Hadde jeg hatt en passende vegg, så skulle jeg jammen ha tapetsert med et av dine bilder, sånn wall-paper som man hadde på 70-tallet, husker du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Malin! Tusen takk skal du ha for det med at jeg har blikk for de spesielle øyeblikkene. Det er jo det jeg ønsker å få til, og jeg er jo bare i en eller annen startgrop. Men jeg gleder meg enormt over dette. Det er noe inni meg som vil ut og skal uttrykkes gjennom en fotolinse. Ja, det koster meg mye, og det gir meg vel så mye. Haha, må jo le litt av wall-paper-tanken. Jeg husker noe sånt fra lenge siden, jeg syns det var grusomt dengang. Men så koselig at du kunne tenkt deg og tapetsert med en av mine bilder. Tror jeg må jakte litt mer på ting som er litt mer "ugly", blir mye postkort-stemning som jeg vil litt bort fra:) Tusen takk for gode ord!! Kjersti

   Slett
 8. Flott blogg Kjersti! Tusen takk for at du deler de nydelige bildene dine med oss som setter så pris på bildene dine - og på deg :) Du vet å fange de rette motivene og de rette øyeblikkene, en hobby du helt tydelig har fullstendig "dreisen" på! Flink er du! Stor klem, Alise :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Alise, tusen takk!! Så koselig at du setter pris på bildene mine og meg også :) Det er en hobby jeg virkelig er glad i, og jeg håper jeg av og til treffer med motiver og øyeblikk, tusen takk for gode ord, du er raus, god klem fra Kjersti

   Slett
 9. Hei og god onsdag :)
  Gratulerer med "pallplasseringer" - det er i høyeste grad velfortjent. Ikke bare er bildene dine utsøkt vakre - men de har det udefinerbare og spesielle som gir en "åpning" til oss som betrakter. De inviterer oss inn og lar oss få være en del av opplevelsen. Du er helt klart en fotokunstner, det er ikke alle gitt å formidle øyeblikket og opplevelsen sånn som du gjør. En billedkunstner kan bruke sine arbeidsredskaper - penn, pensel og farger - og selv både manipulere perspektivet og bestemme motivet innenfor de rammer som gir et "perfekt" bilde. I fotokunsten bruker man jo "kun" øyet og sansene (og kameraet selvfølgelig :), og motivet er gitt. Forskjellen på en maler og en fotograf er jo sånn sett at maleren kan tilpasse motivet, mens fotografen må tilpasse seg etter motivet. Og kanskje det er det som er dens største kunsten, det å være så tilstede i øyeblikket at du klarer å fange nettopp det? Og formidle det til andre, sånn at de også tar del i opplevelsen?
  Det tror jeg faktisk. Og den kunsten som er ekstremt utilgjengelig, den som bare forstås av noen få, er nok like gjerne psykiatri... Uansett, takk for at du deler :)
  Jeg håper det går bra med deg, at du har så gode dager du kan ha. Leser lenger ned her at du går og venter på prøvesvar. Håper det har ordnet seg, ikke noe kjekt å gå og vente på sånt.
  Klem, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lise, så koselig at du har lagt igjen en kommentar her da, tusen takk!! Jeg må si at det er ikke akkurat pallplasseringer, men poeng man samler over ett år. Og jeg ligger langt nede på den samlede resultatlista, men jeg gleder meg stort over enkeltplasseringer.

   Det er jo rørende det du skriver om bildene mine som har det udefinerbare og at det gir en åpning til deg og andre som betraktere. Det er jo å håpe at jeg klarer å fange noen øyeblikk og motiver. Jeg ser jo ikke på meg selv som fotokunstner, men TAKK! Jeg bare tar imot godord. Spennende det du skriver om en billedkunstner som jeg verdsetter mye høyere enn foto, antagelig fordi jeg aldri har klart å bruke penn og pensel. Man kan gjøre litt av det samme i fotokunsten ved ulike redigeringsprogrammer, men det er som du skriver, først og fremst øyet og sansene man bruker. Og jeg ser at de bildene jeg selv liker best av de jeg har tatt, er de jeg har "fiklet" minst med. Utrolig artig det du skriver om forskjellen mellom en fotograf og en maler. Farfaren min var både hobbymaler og hobbyfotograf mens faren min er "bare" profesjonell pensjonert fotograf (han er veldig stolt av meg da, og syns det er morsomt at vi de siste årene har kunnet dele interessen for foto). Det var en digresjon. Det er helt klart største kunsten hvis man klarer å formidle et selvopplevd øyeblikk til andre. Det er utrolig vanskelig. Man får jo følelser når man tar et bilde som inkluderer mye mer enn det man fanger med linsa, det er jo været, omgivelsene, de menneskene man er sammen med osv som er med på å forsterke følelsene rundt det å ta et bilde. Det er ofte først etter noen dager man kan se om bildet holder mål, om man fortsatt kjenner at bildet har noe ved seg. Den kunsten som er ekstremt utilgjengelig for "folk flest" er for et mindretall det mest høyverdige. Så da får vi andre nyte det som er lettere tilgjengelig. Haha, ler godt av at du skriver at det like gjerne er "psykiatri" den kunsten bare noen få forstår. Jeg tror nok det kan gjelde for all kunst, enten den er for de mange eller for de få. De som lager kunst som er utilgjengelig, strever jo med å nå fram til et større publikum, det gjelder jo all slags kunst, både musikk, bilder og litteratur. Får mange tanker på dette du skriver her, skal tenke videre på kommentaren din!

   Jeg har mange gode dager, flere enn før. Jeg har fått svar på en prøve, og alt var vel, og mer vet jeg ikke, og regner med at om noe mer var galt, ville jeg hørt det nå. Jeg har for mye proteiner i spinalvæsken, men det bekymrer meg ikke:) Tror mange kan ha litt feil på ulike tester uten at det er alvorlig. Men det var absolutt tungt å vente. Håper du har det bedre enn i sommer, og at du har fått mer energi, og at høsten er livgivende til tross for at mørket siger på oss. Jeg syns denne høsten har gått utrolig fort. Er det livet selv, er det mer energi, flere hendelser, jeg vet ikke. Ta vare på deg, hunden, fuglene og dyra som er rundt deg!! GOD KLEM fra Kjersti

   Slett
 10. Hei igjen - så fint at du har litt mer energi, det har visst jeg også for øyeblikket - godt at det går litt opp og ned med denne sykdommen.
  Det er jo gjerne det som holder en oppe i dårlige perioder, at man av erfaring vet at det kommer bedre dager også :) Jeg skjønner du har fotografering i genene, og så hyggelig når man kan dele interesser - for ikke å si lidenskaper - med dem man er glad i :) Jeg har et også "personlig" forhold til billedkunst, i det jeg drev med selvstudier og var svært aktiv med bl.a. akvarellmaling i mange år, og har tegnet og malt siden jeg var barn. Et sted underveis mistet jeg imidlertid gleden ved å male, og i ettertid har jeg forstått at jeg kom til et punkt hvor jeg malte mer for andres anerkjennelse enn for hva jeg ønsket å formidle - jeg mistet rett og slett kontakten med min egen skaperglede, og bildene ble istedet et uttrykk for "hvor flink jeg var". Det er 14-15 år siden jeg la vekk penslene, men før eller siden kommer de kanskje frem igjen...
  I mellomtiden har jeg stor glede av andres kunst og skaperglede, og er kreativ på andre måter enn
  å male. Og vet du, jeg kjenner så godt igjen det du sier om nødvendigheten av å distansere seg fra prosjektet/bildet før man er i stand til å vurdere det. Man må rett og slett "lukke døren", gå ut av det følelsesmessig før man er i stand til å bedømme det objektivt. Jeg synes også at denne høsten har vært fin og gått veldig fort, kanskje fordi sommeren varte så lenge i år? Og dyrene er her ennå - jeg sitter nettopp nå og ser ut av vinduet på 6 svaner, 5 store barn og 1 voksen som svømmer forbi. Rådyrtvillingene fra i sommer er her stadig, og et av grevlingbarna
  er her fremdeles og får mat på tallerken hver kveld. Han ble halvtam i løpet av sommeren, og stod bare et par meter unna og ventet når jeg kom med maten. Nå mistenker jeg at resten av grevlingfamilien har lagt seg i hi for vinteren, mens Grelve (alle som blir her en stund får navn) drøyer så lenge det er fast servering :) Måka Fritjofine har forlengst reist til sjøs, men her kryr av småfugler, deriblant et flaggspett-par som er ekstremt aktive på fuglebrettet. Og om det bir tomt sier de klart i fra med intens hakking i husveggen.
  Og siden jeg våknet grytidlig av smerter og en veldig tørst hund, sier jeg godnatt nå - skal prøve å få sove litt igjen. Jeg stakk innom for å se litt mer på bildene her inne, men så er det så hyggelig at du svarer på kommentarer her i bloggen din - og så kunne jeg ikke la være å svare igjen:)
  Da ønsker jeg deg en finfin og inspirerende lørdag :) Klem, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen Lise!

   Så koselig å ha kontakt med deg her. Så godt at du også har mer krefter. Jeg tok visst munnen litt for full for jeg har hatt en skikkelig nedtur. Men det er bare å hvile, man blir så optimistisk og så gir man for mye gass. Det går egentlig veldig lite opp og ned med min sykdom, men leser at det gjør det for mange. Jeg syns det er omtrent det samme, men at jeg kanskje har blitt litt bedre. Men klart jeg har en ekstremt dårlig dag hvis jeg har gjort noe dagen før osv. Dette vet jo du alt om. Ja, det er veldig hyggelig å dele lidenskap i en hobby og særlig med en som står en nær-- som med faren min. Han er jo 81 år, så jeg vil ha mest mulig tid og fint sammen med ham. Tenk at du har drevet med akvarellmaling og tegnet og malt siden du var barn. Sånt imponerer meg veldig fordi jeg aldri har kunnet tegne en strek så å si. Men så leit at du mistet gleden, og jeg skjønner det når du malte for andres anerkjennelse mer enn for hva du ønsket å uttrykke selv. Kan du ikke begynne på nytt med et annet utgangspunkt, nemlig ditt behov for å uttrykke noe i deg selv? Er jo flott at du har glede av andres kunst og at du er kreativ på andre måter. Skulle ønske jeg kunne skrive noe som fikk deg til å ta opp malepenselen. Jeg har litt kunst på veggene, og noe etter farfaren min som elsket å male et helt liv, men veldig flink var han nok ikke, men han hadde stort behov for å uttrykke seg. Han både tegnet, malte og fotograferte. Tror han var best på akvareller.

   Leser at du kjenner deg igjen i det å distansere deg fra prosjektet/bildet før du kan vurdere det. Det er nok enda mer sånn med et maleri, det har du jo skapt helt selv. Et foto er tross alt mye en avbildning, og det å ta bilde av noe annet, og det kommer liksom ikke helt innenfra, men måten å ta det på kommer jo fra en selv og hva en velger å ta bilde av, og i hvilket lys, vinkel osv. Og i redigeringen etterpå.

   Du? Nå har høsten virkelig kommet. Du har helt rett i at høsten har gått fort, fordi sommeren varte så lenge, men nå kjenner jeg at varmen av sommersola og minnene om den, begynner å avta. November pleier å være en tøff måned, men nå er den snart over, og det er advent. Desember er alltid vakker syns jeg, mye stemning, mye godt med lysstenning og julemesser og konserter. Eller at man selv spiller julemusikk. Jeg har en nydelig juleplate av Bugge Wesseltoft som er jazzinspirert. Vakkert.

   Og du er fortsatt omgitt av dyrene. Så morsomt. Så heldig du er som kan sitte og se på 6 svaner. Oii, og rådyrtvillingene (vet du, vi kjørte forbi et rådyr som var dødt, lå i veikanten, det var så trist å se). Gir du dyra mat tro? Leser at grevlingbarnet får mat, så koselig at den er halvtam. Hehe, så alle får navn, Grelve blir nok så lenge han får mat. Jeg visste ikke at grevlingen går i hi og blir der, er det på samme måte som med bjørnen at de blir liggende i hiet sitt hele vinteren igjennom? Så måka har dratt, men småfuglene er der, og flaggspetten som er så vakker. Jeg skjønner jeg skulle bodd mer sånn til med min fotohobby. Jeg hadde jo kommet til å ligget i skjul med kameraet mitt hadde jeg bodd sånn til som deg. Håper smertene har gitt seg siden sist, og at du har gode netter med søvn. Veldig hyggelig at du stakk innom, jeg får prøve å legge ut litt flere bilder snart. Veldig hyggelig med enda en kommentar, ha en riktig god helg, og tusen takk:) God klem fra Kjersti

   Slett
 11. Hej Kjersti!
  Stort tack för din hälsning i min blogg och för grattiset till mitt första barnbarn! :)
  Så snällt av dig att undra hur jag har det, Kjersti!
  Ibland får bloggen vila på grund av olika omständigheter och sen kan det bli lite svårt att komma tillbaks. Det är ju så att bloggandet kräver väldigt mycket tid, eller hur? Inte heller fotograferar jag lika mycket nu, som jag gjorde tidigare, men då blev det nästan för mycket foton!

  Grattis till dina vinster för dina underbara foton!
  Vi hörs! Kram från Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia, og takk for kommentar! Så koselig!

   Jeg skjønner at bloggen får hvile iblant, det gjør min også. Det går i perioder, og så skjer det mye annet. Du er iallfall savnet, men kommer når du føler for det. Det er absolutt sånn at bloggingen tar mye tid. Helt sant, så jeg har tenkt bare å legge ut bilder her og ikke særlig mye tekst. Åhh, ikke så mye foto, men du kommer sterkere tilbake. Kos deg masse med barnebarnet ditt så lenge, og ha det godt så lenge. Tusen takk til det om mine vinster:) :) Vi snakkes, god klem fra kjersti

   Slett
 12. Grattis med nygammel blogg! Liker veldig godt det nye headingbilde, med det blå...
  Og grattis med heder og ære. Legger spesielt merke til nebb-bilde.
  Ønsker deg en god dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei gamle ugle.) Tusen takk ! Så koselig at du liker headingbildet:) :) Nebbildet liker jeg også, komposisjonsmessig, men det er litt uskarpt, kan prøve en annen gang å få det til bedre:) Koselig du stakk innom, ha en god helg.) :) Hilsen Kjersti

   Slett
  2. Skjønner det du sier om uskarpt, men liker det. Blir nesten som et maleri med teksturen som viktig virkemiddel.

   Slett