Velkommen til bloggen min

mandag 26. mars 2012

Bilder fra en vakker vårdag ved Østensjøvannet

En Canadagås koser seg i solen

Jeg kom hjem og trodde ikke jeg hadde fått til så mange motiver. Ble fornøyd da jeg så det var litt likevel. Er særlig fornøyd med de bildene jeg har tatt av fuglene i lufta, for de er vanskeligst å få til. Jeg brukte en 500 mm tele på alle disse, og jeg brukte ikke stativ, og ikke er jeg sterk i armene, så det blir en stund til neste gang. Å slenge en 500 mm tele rundt i lufta er tungt.

Her er måka i ferd med å gribbe til seg brødbiten

Her har den hentet brødbiten

Inn for landingHer er det virkelig kamp på liv og død. To hannender slåss om en dame

Ikke noe godt bilde, men bare for å vise at "pressekorpset" er på plass når svaner og ender viser sin prakt ved Østensjøvannet. Selv syns jeg det nesten ble litt kamp om plassen, og bare menn med kjempelange linser

Hestehoven er vårblomsten over alle vårblomster, syns jeg. Og passer bra å slutte et blogginnlegg med denne.

Ønsker deg som er innom bloggen min en fin vår-uke!!


13 kommentarer:

 1. Så flotte bilder av fugler i farta!
  Hvordan har det forresten gått med prosjekt fuglebrett og vinterforing?
  Og ja, det er deilig med vår og vårblomster! Hestehov, blåveis, krokus og snøklokker er bare flotte når de titter opp av is og snø.
  Kos deg du også!

  SvarSlett
 2. Kjære Grete, tusen takk:) Prosjekt fuglebrett, må bare si at her har skjærene tatt helt over, det er en skvaldring uten like. Terrassegulvet må spyles grundig, haha.) Men vil legger ut, så det er riktig med mat på begge fuglebrettene, men jeg tror jeg må legge en strategi for neste vinter siden både gulmeis og dompapen forsvant igjen:) Ja, vårblomstene er vakre, og hestehoven er liksom den første som trassig sliter seg opp av jorda, og den minner meg om barndom:) Takk skal du ha, en fin uke ønskes til deg.

  SvarSlett
 3. Likte spesielt det siste bildet og den siste kommentaren. Er det ikke lange linser så er det råflotte biler. "Men råflott må det være". LOL

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønte du mente nest siste:) Syns vel alle de andre bildene var bedre:) Men kommentaren var kanskje best på det bildet.)

   Slett
 4. Nåja...nest siste da.....

  SvarSlett
 5. Long time...no see...men nu är jag här igen!
  Och du! Vilka fina bilder, så ljusa, livsbejakande och rörande!
  Du visar verkligen att det inte är längden på objektivet som är avgörande för en bilds kvalitet...bra!
  Känslan är och förblir nummer ett!
  Vårkram till dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Gertie, har akkurat sett på dine nydelige vårblomster!! Tusen takk for kommentaren, og at du liker det lyse og livsbejaende.) Du har så rett i at følelsene er viktigst:) God vårklem til deg også:)

   Slett
 6. Vilka fantastiska fågelbilder. En sån aktion du har fått i dem. Underbart.
  Ha en fin dag.
  Kramizzzzzz

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Lotta!! Like underbare er dine traner i ekstase, fantastiske!! Ha en fin dag du også!! Klem:)

   Slett
 7. Ja, nå er det definitivt vår (eller sommer?) - 22 grader i skyggen her i dag, og rosene spretter skudd som bare det.
  Flotte bilder, og håper du har litt bedre dager. Vi får ta godt vare på alle gode øyeblikk :)
  Klem, Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lise, det er midlertidig sommer. så fantastisk. Og faller temperaturen så vet vi hva som venter oss uti mai en gang. Det er bare å nyte roser og det hele. Her har det blitt grønt på trærne. Helt sprøtt med en sånn vår i mars!! Klart vi må ta vare på gode øyeblikk. Jeg har litt dårlige dager fordi knærne mine trenger operasjon, men jeg prøver å "fortrenge" det:)) Ha en fortsatt nydelige uke, klem, Kjersti som håper du også har gode dager:))

   Slett
 8. Utrolig flotte bilder du har tatt, til tross for at du sier at du er svak i armene og linsen er tung. Det ser i alle fall ikke slik ut. Nydelig hestehov også.
  Hilsen Astri i Bergen

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Astri!! Det gjelder å ikke holde linsa i været for lenge av gangen. Tilpasse kreftene er nøkkelen. Om man klarer da. Gjelder for alle, om man er frisk eller syk:) Hilsen Kjersti

   Slett