Velkommen til bloggen min

søndag 26. februar 2012

Endelig! Mitt første besøk på Aker brygge og besøket endte med en humoristisk sak som er beskrevet nederst. Jeg lo meg skakk!Oslo har fått storbypreg. Aker brygge.


Så fikk jeg mitt livs første tur til Aker brygge. Det er uinteressant at jeg har ME og ikke har orket turen fordi det er lange avstander. Men det er flere måter å komme seg fram på enn å gå. Jeg ble overrasket over hvor fantastisk denne delen av Oslo har blitt. Det er jo helt utrolig. Det var gater, herlig bymiljø, kafeer og restauranter. Jeg betrakter dette som en rekognoseringstur så jeg til en annen gang vet hvor man kan spise på restaurant, hvor man kan parkere. Det var blant annet én restaurant som lå helt i sjøkanten idyllisk til. Jeg fotograferte. Det var svært variabelt lys, så blender og lukkertid og iso måtte stilles inn hele tiden. Det var nydelig ettermiddaglys, men store deler av Aker brygge er gjemt innimellom høye, mørke bygninger, og da må man åpne blenderen og øke tiden og iso'en.

DERSOM DU VIL HA DEG EN GOD LATTER SÅ BLA TIL NEDERST PÅ SIDEN, DER KOMMER DET NOE JEG IALLFALL LO SÅ JEG SKREK AV.

Akershus festning. Bildet er tatt fra Tjuvholmen, og jeg ble fornøyd med dette bildet.Jeg syns det var blitt riktig vakkert her selv om det ikke er helt ferdig.


Jeg tok flere bilder av Nesoddenbåten og den alene også. Men så gjør jeg kompositoriske feil sikkert, og lar det bli litt rotete, men jeg fikk lyst, og jeg fikk en tanke om at kvinnen til høyre som er på vei ut av bildet, laget en ekstra "spenning" i bildet. Hvor skal hun hen, hvem er hun?

Her bygges det, og jeg syns det var artig med denne "lille" åpningen.

Her er et stillas som vitner om uferdig bygging.

Jeg er helt fascinert over at dette er Oslo. Og jeg er så glad jeg fikk oppleve å se dette. Jeg bare digget arkitekturen der.

Flott bygning, tror dette er leilighetskompleks med svindyre leiligheter.

Her fikk jeg testet ISO'en på kameraet mitt, og her stilte jeg inn på 800, syns ikke det ble så ille kornete.

Vi svingte innom operaen, jeg syns lyset var fint, og fram med fotoapparat, stativ og elektronisk utløser og stolsekk til å sitte på.

Her bare ligger opera og hotell foran meg, blikklar himmel, speilinger i vannet.

Jo, på slutten av turen på Aker brygge, skulle vi rekke tilbake til parkeringsplassen. Vi hadde betalt for en time. Jeg møtte på kjente og vekslet noen ord som varte i fem minutter. Idet vi kom til parkeringsplassen, oppdaget Sigmund at vi var i ferd med å få bot, og vi snakker her om minutter, og Sigmund hadde åpnet bagasjelokket på avstand der vi skulle ha oppakningen vår. Men parkeringsvakten løp av gårde, satte seg inn i bilen og kjørte. Sigmund ble så provosert, og da han kom hjem skrev han følgende til parkeringsfirmaet, og dette får jeg lov å legge ut, og jeg har ledd så jeg har skreket altså. Jeg har nemlig en mann med humor og en uttalt evne til ironi, så les dette, skrevet av min mann til parkeringsfirmaet:

"Jeg vil takke Deres strålende medarbeider, betjent nr. 847, for en strålende innsats for firmaet. Da han så jeg kom med kona som han så var sterkt bevegelseshemmet, minutter etter at betalt parkeringstid var utløpt, skyndte han seg å få satt boten på bilen. Deretter satte han på sprang bort fra åstedet. Jeg går ut fra at dette er i henhold til firmaets instrukser, og at det er svært viktig at betjentene ikke blir eksponert for direkte kontakt med kundene. Det skal være oss en fornøyelse å betale denne boten, og vi håper Deres strålende medarbeider betjent nr. 847 kan få hele denne boten utbetalt som bonus. En slik glitrende innsats og iver i tjenesten er svært fortjenestefull, og må absolutt belønnes."


Og med denne lille salven til slutt ønsker jeg deg som er innom bloggen min en strålende søndag! (Boten er kun på 500 kroner, så den skal vi nok få betalt, og turen var absolutt verdt en liten bot)18 kommentarer:

 1. Du tar så fantastiska foton!!!!

  SvarSlett
 2. Hahaha...den var morsom ja, måtte lese den høyt for datteren her, og vi lo godt begge to. Lurer på om ikke parkeringsvaktyrket tiltrekker seg en spesielt irriterende mennesketype :), og det er vel ikke helt uvanlig at de er nettopp så nidkjære som han som beskrives her. Godt når man kan få noe gøy ut av det :)
  Og nydelige bilder, Oslo er en spennende by.
  Ha en fin søndag :)
  Lise

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo Lise, og du leste høyt for datteren din, hihi, ja, det var litt fornøyelig:) Det kan godt være at parkeringsvaktyrket drar til deg litt sånne kontrollfreaker, hhihi:) Ja, og de er bare SÅ nidkjære:) tusen takk for kompliment om bilden mine. Ha en fortsatt fin uke, Lise!

   Slett
 3. Artig svar. Dessverre tror jeg nok ikke Parkeringsselskapet har stor sans for ironi eller sarkasme. De er værre enn hester med skylapper! En annen ting: du har en del andre interessante ting på bloggen din som jeg gjerne skulle lest, men sort skrift på mørk blå bakgrunn gjør det nærmest håpløst. Kunne vel ikke være så snill å endre litt på fargene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Er litt kjapt innpå, Wenche, mener du det er sort skrift på blå bakgrunn i hovedteksten eller bare på sideteksten?

   Slett
  2. Hallo Wenche, jeg har endret på fargene, men nå kommer kommentarer i grått uten at jeg vet hvorfor. Jeg har ikke standardmail pga å få forsidebildet til å passe, det tok mange timer å få det sånn, nå har jeg endret litt, og som du ser, kommentarene kommer i hvitt på grått, ikke særlig fint:)
   Parkeringsselskaper skjønner ikke hva sarkasme er engang, tipper jeg:)
   Jeg skjønte ikke at det var sort skrift på mørk blå bakgrunn, tror det kun var i sidefeltet.?

   Slett
 4. Fantastiske bilder, Kjersti! Helt nydelig, og her er det tydeligvis en hel liten Oslo-verden å oppdage, neste gang blir jeg med på ekspedisjon! Åshild

  SvarSlett
  Svar
  1. Åshild, du er da veldig raus med kommentarene, TUSEN TAKK!! Det er absolutt en Oslo-verden å oppdage her, koselig hvis du blir med, vi kan starte med å spise litt på en av de flotte restaurantene.))) kjersti

   Slett
 5. Dette er helt i tråd med hvordan jeg kjenner Sigmund i hvert fall, hahaha. Godt skrevet. Tror mange av disse parkeringsvaktene er av en helt spesiell rase. Det er ikke første gangen noe slikt skjer, det finnes utallige historier. Men det er nok få som tar det slik som deg og Sigmund :o)
  For øvrig - fantastiske bilder. Du fanger øyeblikkene gang på gang. Du er superflink!
  Stor klem fra Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, du kjenner SIgmund:) Han behersker ironien:) ja, det fins uttallige historier. Det er en fordel å ha dem når de passer på handikapparkeringen da, som noen mennesker er så frekke å ta seg til rette på, uten kort, mens de springer på lette ben inn i butikken fordi de "skal bare":)

   Tusen takk for kompliment om bildene mine!! Takk for trofaste kommentarer, og trofast vennskap, kjære Mona'n min!! STor klem fra kjersti

   Slett
 6. Vakre bilder, Kjersti! Jeg har ikke vært på Aker Brygge på minst 12 år, så jeg vil tro det er en del endringer der...
  Det er jo helt idiotisk latterlig at en parkeringsvakt stikker ifra åstedet! Og jeg finner det enda mere latterlig om ingen i parkerings firma vil dra på smilebåndet engang når de får brevet fra Sigmund! Da har de ikke mye sans for humor! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Astrid.) Jeg aner ikke hvilke endringer som er gjort på 12 år siden jeg aldri har vært der, men det var rett og slett fascinerende og spektakulært:) Parkeringsvakten løp:) Jeg tror neppe noen vil dra på smilebåndet, humor er nok ikke deres "gate" eller la meg heller si deres "parkering" eller no, haha.)

   Slett
  2. Må vel heller kunne si at humoren deres er "parkert" på feil plass:)

   Slett
 7. Så många fina bilder igen, Kjersti!
  Ja, det var en märklig parkeringsvakt, han var nog rädd att han skulle få stryk! Bra skrivet, undrar om han får någon bonus? :)

  Såg att någon reagerade på din färg på text och bakgrund och att du hade ändrat här. Man kan inte vara alla till lags, men nu måste jag gnälla lite, för mina ögon klarar inte av vit text på svart bakgrund! Undviker helst sådana bloggar, för jag måste alltid markera all text för att få grå bakgrund istället för att orka läsa. Ser också att det blir stora kontraster här i kommentarsfältet när du har svarat, då blir det ibland vitt, ibland svart.
  Sorry, men så är det för mig!
  Kram Pia
  PS. Tack för svar på min förra kommentar! :) Skrev en på din utsikt också, såg du det?
  Kul med din diabildsscanner förresten! Jag föddes året efter dig! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære søte Pia, tusen takk for søt og lang kommentar.)) Jeg tror ikke parkeringsvakten for annen bonus enn ros for sin resolutte (bestemte) væremåte. Der han så vidt rakk å legge boten før han løp siden han så oss komme.) Oii, farge og tekst og bakgrunn.) Hvit tekst på svart bakgrunn...jeg noterer meg det. Jeg vet flere som ikkke liker hvitt på sort. Ja, kommentarfeltet ble konstigt, jeg skal ordne det tilbake, Pia:) Vil jo gjerne at du skal lese bloggen min!

   Har du skrevet kommentar på min utsikt, hvis jeg ikke har svart, så har jeg ikke sett det, jeg skal bla, og så er vi på samme alder:) Født året etter meg, ja, da er vi født på det gode 50 tallet:)) Herlig.

   diabildscanner er kult, men har ikke rukket å gjøre noe, er litt trist for hunden min er blitt syk!! STOOR KRAM til deg.) Jeg skal se på oppsettet her.))

   Slett
 8. Ser at det er ei stund siden du skrev dette innlegget, så vet ikke om du fanger opp denne kommentaren, men må bare si:

  FOR NOEN FANTASTISKE BILDER!!! :-)

  Aker Brygge skal stå på min agenda ved et senere Oslo-besøk, det er mange år siden jeg var der sist. Tror jeg også vil ha et annet blikk for det rundt meg etter den fotografiske reisen jeg fikk her.

  Må si jeg har sansen for den ironien din mann legger for dagen! Herlig brev!

  mvh Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tonje!! Jeg fanger opp kommentaren, tok bare litt tid, tusen takk, TUSEN TAKK for det du skriver om bildene mine.))) Aker Brygge kan anbefales. Det er så spennende. jeg hadde aldri vært der før. Hehe, så du liker ironien til min mann, det gjør jeg også:)) Han fikk aldri noe svar, men det regnet han ikke med heller:) Nå håper jeg du leser dette. Beste hilsen Kjersti og riktig god sommer og god tur til Aker Brygge når tiden er der:)

   Slett