Velkommen til bloggen min

onsdag 31. august 2011

Mer hårfadese og ny MAC

 

bilde4_redigerad-1

Riktig håpefull var jeg i begynnelsen av prosessen, nye spoler denne gang og mer “fart” i permanentvæsken

Håret sitter fortsatt på hodet mitt, det er en trøst, for nå begynner det å bli litt slitent av kjemikalier. Permanentforsøk nummer 2 i dag, og jeg var så håpefull, tenkte at nuhhhh blir det krøller. Det så lovende ut de første par timene mens det var vått, men så tørket det, krøllene forsvant, men håret blåste seg liksom opp, det ble  mer “fluffy” og pussig etter hvert som det tørket. Begynnelsen startet i forrige uke, beskrevet i innlegget  HER: http://kjerstiholst.blogspot.com/2011/08/harfadese-til-2000-kroner.html

bilde09

Så var det inn i maskinen

Frisøren kan jo ikke vite at håret mitt ikke tar krøll. Det visste ikke jeg heller. La meg presisere: Det er IKKE hennes skyld!  Hva gjør jeg nå? Hun vil prøve en tredje gang, virkelig tålmodig gjort. Håret må da tynnes ut fordi det antagelig er for tjukt til å ville la seg krølle. Utrolig forresten at jeg blogger om noe så prosaisk som hår. Men etter diverse innlegg med alvorlige dikt og dets like, passer det jo med litt overfladiskhet også.

bilde9

Det pussige er jo at innlegg om hår ser ut til å få flere til å lese bloggen min enn dikt og stoff av mer alvorlig karakter. Snart kan jeg slå meg sammen med de “rosa bloggerne”, fjortisene som skriver om hår og sminke. Hår er jo “kvinnens pryd” sies det da, og mitt står litt ut og til værs akkurat nå.

bilde06

Jeg er jo spent på hvordan dette ender, i verste fall ser jeg ikke ok ut igjen før alt er vokst ut på nytt.  Skjønner nesten ikke hvordan eller hvorfor jeg fikk ideen om å lage krøller, ville bare prøve noe helt nytt.

vått

I bilen på vei hjem. Litt mer betenkt, antydning til krøll, men…..

Midt i hårfadesen så var min nye Mac klar. Det begynte å gå litt lang tid siden jeg kjøpte den, og i dag ringte jeg Eplehuset, og det var bra at jeg gjorde. Det viste seg at de hadde rotet bort telefonnummeret mitt, men Mac’en sto klar den!

Sigmund var så snill og kjørte til folkepassasjen i Oslo og hentet den. Nå står den her splitter ny. Tror jeg må skriver mer om den en annen dag. Jeg ante virkelig ikke hvor mye nytt det er å sette seg inn i. Jeg skjønte at toppen av isfjellet var da jeg ikke fant noen delete-knapp. Da slår man opp på internett, og der var det masse linker med råd til “deg som er ny på Mac”, se det ja, men det var da utroooolig mye som er annerledes. Akkurat nå grubler jeg på hvordan jeg skal få kopiert over adresselista og “favorittene” mine fra PC til Mac. Dessuten aner jeg ikke hvordan jeg får skrevet blogg fra Mac’en. Akkurat nå sitter jeg med min bærbare, gamle Pc der tastaturet har tatt kvelden, og jeg skriver på et eksternt tastatur, og det blir utrolig fullt på bordet med to tastaturer i tillegg til PC’en.

Men jeg har jo lekt meg litt med Mac’en da, og FOR en grafikk, den er jo helt vidunderlig til bildebehandling og til visning av bilder. Jeg valgte matt skjerm, den gir mest virkelighetsnære bilder, uten irriterende lysreflekser. Dype, fargesterke, fantastiske bilder. Min PC bruker cirka fem minutter på å starte, før alle windowsprogrammene er på plass. Mac’en startet på tre sekunder. Du verden. Og så alle de gøyale ikonene med alle fargene. Jepp, tror dette er maskinen for meg, trenger bare tid til å lære meg både det grunnleggende og så noen av finessene. 

Heldigvis har jeg masse av tålmodighet både når det gjelder data, å vente på at hårfrisyren “slår til” og i kjærligheten (av og til føler jeg meg nesten som Ingrid Sletten av Sillejord som gjemte sin hue i førti år, sikkert ikke en sang de fleste husker lenger). Men det er vel sånn at det er ok å være tålmodig på noen områder og på andre skal man slettes ikke være for tålmodig (dette var en liten “filosofisk” parentes)

Det første jeg gjorde på min nye Mac, var å sjekke ut bloggen min. Se hvordan bildene ble sammenlignet med sånn de ser ut på PC. Det var to verdener. Jippi! Alt i alt en kjempefin dag! 

Dagens siste replikk var den beste, fra min kjære far: “Er det noen jeg unner en ny Mac, så er det deg, du som er syk og derfor blir sittende så mye foran skjermen". Tusen takk, pappa!

bilde (8)

Håret er tørket og jeg begynner å bli betenkt.

 

Fortsettelse følger….

7 kommentarer:

 1. Kanskje det ikke er meninga du skal ha krøller?! Lykke til i 3. forsøk! Vi er vel alle opptatt av hår? Jeg har gitt opp frisører her, så nå lar jeg håret gro og klipper tuppene sjøl når det trengs. Da jeg bodde 'hjemme' hadde jeg en fantastisk frisør, og hadde kort hår. Men her har jeg enda ikke funnet en frisør som kan klippe en stilig kort frisyre. De gangene jeg har prøvd, så har jeg sett skamklipt ut! :)) Gratulerer med Mac'n!

  SvarSlett
 2. takk for kommentar, Astrid, du har helt rett. Det er ikke så sikkert det blir noe 3. forsøk, fordi håret blir jo slitent. Skjønner godt at du steller ditt eget når det ikke er frisører som kan. Du skulle funnet enn som den du hadde hjemme, stilige korte frisyrer er veldig bra. Takk for gratulasjon, en maskin jeg må ta godt vare på:) Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 3. Eg får besøk av langveisfarande frisørvenninne i dag!
  Det er snart 1 år sidan siste frisørtime. Kjærasten har nytta si eiga hårklippemaskin på meg nokre gongar sidan det, og håret er 4 cm jamnlangt - eg er altså svært langhåra!
  Eg har eit stort håp om at det skal bli litt meir løft på det heile, men har byrja å førebu meg på at håret framleis er for kort til dei heilt avanserte hårfrisyrane!LOL!
  Det er litt greitt å vere fornøgd med hårfrisyren!
  Lukke til med Mac!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med MAC! Håper du blir like fornøyd som meg!
  Har MacBook Air.

  SvarSlett
 5. Da er det vel ikke meningen at du skal ha krøller... Kanskje du heller skal klippe en kort, stilig frisyre for å få en forandring...? Med ditt tykke hår kan det bli flott!
  Selv har jeg gitt opp håret...det er tynt og pjuskete, så jeg klipper det kort hos frisøren ca hver 6. uke. Enkelt og greit.
  Min datter har masse flotte, naturlige krøller. HUN driver med rettetang innimellom, for å få RETT hår! Krøller eller ikke - man ønsker seg nok helst det man ikke har.

  SvarSlett
 6. Kjære Bente, jeg skjønner hva du skriver. Min mamma mistet håret to ganger av samme grunn som du har mistet det. Det er godt at du får besøk av langveisfarende frisørvenninne! Avanserte hårfrisører er ikke viktig for noen av oss, men jeg håper og ønsker at du får lengre hår og får det løftet du ønsker deg. Jeg har selv en alvorlig sykdom med lav energiterskel, altså orker lite, så derfor er det at iallfall håret er i orden på meg. Men i den store sammenhengen og det heter "LIVET" er det mindre viktig! Klem til deg:)

  SvarSlett
 7. Kjære Bente og Bjørg, takk for gode hilsninger på veien med min MAC, foreløpig står den på et bord for seg selv, og jeg er usikker på hvordan jeg skal gripe den an, og akkurat nå oppdaget jeg at jeg har Dear Jane Cd'en som kun er for windows:) Men det ordner seg:) Vet at du har Macbook Air,
  Bjørg, og at du er fornøyd! Jeg gleder meg. Kjære Gudveig! Har sett bilder av deg, du har en KJEMPEFIN hårsveis. Og datteren din driver med rettetang på vakre krøller, haha, må smile litt av det da. Jeg skal gå i tenkeboksen nå, har en uke på meg før ny frisørtime. Det har blitt nokså livløst, så viktigst er å få det tilbake sånn det var:))) Jeg har hatt korte frisyrer i mange år, men først siste året har jeg latt det vokse, men jeg utelukker ikke en kort frisyre igjen. Tusen takk for alle kommentarer, det er SÅ koselig, klem fra Kjersti

  SvarSlett