Velkommen til bloggen min

torsdag 25. august 2011

Cirkeline har fått kreft—det vanskelige valget—men hun skal ikke lide


100_0024

I går skulle Cirkeline til dyrlegen for å fjerne flere tenner. Hun har allerede fjernet 5. I lengre tid har hun hatt et par kuler under buken, og jeg har kjent at de har vokst.

!cid_651D921C-A5DF-489B-A6A9-E74D3BEB9D73@alfanett

I dag sa dyrlegen at det nok var kreft. Hun ville ikke fjerne tenner  eller gjøre mer med henne. Tennene ble bare renset. Vi skulle se an formen hennes. Hver 3. måned skal hun nå til kontroll og for å rense tennene.  Dyrlegen mente at hun IKKE har vondt, og det skal hun sjekke ofte.

hun grubler

Vi skjønner hva dette betyr. Cirkelines dager begynner å gå mot slutten. Hun er 12,5 år , og har allerede hatt et langt og godt hundeliv.

Cirkeline3

Å miste et kjæledyr er forferdelig vondt uansett hvor mye man forbereder seg på det. Jeg har mistet to. Cirkeline er den som har vært mest menneskekjær. Det er nesten så jeg ikke orker å tenke på å anskaffe en 4. hund.  Jeg kan ikke få en snillere og godere og mer tillitsfull hund enn hun her.

blikk3

Nå har vi iallfall tid til å forberede oss, vi vet ikke hvor lenge, men det er tre ganske store svulster. Det viktigste er helt klart: Hun skal ikke lide, hun skal ikke ha smerter, hun skal ikke leve på “overtid”.

113_1314


118_1867
Et “gammelt” bilde

118_1868


119_1943
yndlingsstillingen på mammas arm

Nå skal vi fortsette å kose oss med henne til vi ser at hun er syk. Hun løper foreløpig 1.5 timer i skogen. Hun har fortsatt matlyst. Hun tigger like ivrig. Bærer stolt godbiten i hundesenga og koser seg med den.
Det er veldig vanskelig å gå til skrittet å avlive en hund, bestemme over noens liv, men vi må gjøre det som er best for henne. Jeg kjenner henne så godt at jeg vil merke når hun har smerter. Og vi har dyrlegen å støtte oss på som mente det var ingen grunn til å avlive henne foreløpig.
Så da ser vi det an. Men det er trist. Ikke mer å si om det.

cirkelinse


531_3130

  

min skjønnhet
7 kommentarer:

 1. Cirkeline lever fortsatt i beste velgående. Hun kan fortsatt få noen gode måneder, kanskje til og med et godt år eller to. Hun tar med seg pappan sin på halvannen times skogstur hver lørdag og søndag morgen.

  SvarSlett
 2. Uff, så leit. Jeg er sikker på at dere vil gjøre det aller beste for Cirkeline, men at det er et vanskelig valg er helt sikkert. Jeg tror aldri en blir helt forberedt, uansett hvor mye en prøver... Klem til Cirkeline fra meg! :)

  SvarSlett
 3. Leit å høre at Cirkeline har kreft. Man klarer aldri å forberede seg på slike ting. Heller ikke på at de en dag ikke er mer. Cirkeline er en skikkelig godjente. Livsglad og veldig glad i mennesker. Hun bjeffer meg alltid i møte hver gang jeg kommer til dere. Jeg er sikker på at dere klarer å ta den avgjørelsen dere må den dagen det er nødvendig. I mellomtiden får dere nyte hverandre. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 4. som Sigmund skriver, hun lever, om ikke helt i beste velgående, men hun ser ikke ute til å lide noen nød, men hun har flere store kuler. tusen takk, Astrid, for god kommentar, og man klarer ikke forberede seg, og mange vil si at "det bare er en hund", men det er jo ikke "Bare" og det er et liv. Vi kommer ikke til å la henne lide. Jeg forbereder meg på en liten valp igjen. Cirkeline er jo slappere og hopper ikke rundt lenger selv om hun har matlyst og går i skogen. Kjære Mona, takk, hun bjeffer i pur livsglede når du kommer, og hun er en godjente, men har man mistet noen dyr før, får man heldigvis litt trening:) god klem

  SvarSlett
 5. Varme tanker og en stor porsjon HÅP!

  SvarSlett
 6. Huff, det vsr kjipt :-( Veldig pen hund!

  SvarSlett
 7. Ja, det er kjipt, men de blir ikke så lenge hos oss menneskene disse dyra) Ja, hun er pen, takk, Serendipitycat)

  SvarSlett