Velkommen til bloggen min

fredag 8. april 2011

Det er lov å klage iblant vel?


113
Moro med Iphone-kameraetAuuhhhuhhhh……tanna mi skal trekkes, rota er delt i to, herlighet a’.  Hadde time hos tannlegen for å trekke, men kunne ikke fordi jeg har hatt to akuttbesøk på legevakta fordi jeg har reagert allergisk på ulike typer antibiotika. Må si jeg blir litt engstelig når det er antibiotika nr 3 jeg ikke tåler.   Men jeg avlyste tannlegen.
I dag  klager jeg bittelitt altså. Det er helg og jeg har begynt å få litt vondt i den tanna. Tannlegen sa: “bare kontakt oss hvis det gjør vondt”. Tanna må bare være rolig fram til onsdag da jeg skal trekke den.  Orker ikke tur på tannlegevakta, lang kø, nei og nei!

109
Nå går jeg på antihistaminer og kortison for å dempe allergisk reaksjon på antibiotika. Jeg må rose legevakta i Ski altså. De bare sa “kom”, og jeg ble sendt forbi en lang kø av pasienter og inn på rom med lege og to sykepleiere som sa: “skal vi sette kortison eller adrenalin?”, jeg var ganske i tåka andre gangen. Jeg fikk kortison, fikk ligge lenge for å se at det ikke gikk “gale veien”, som de sa.
Det jeg tar antibiotika for må heller lege seg selv. Kroppen for ordne opp selv altså. Jeg kan jo ikke utsette kroppen min for medisiner jeg ikke tåler.  Ei heller utsette legevakta for flere besøk av meg nå. Allergiske reaksjoner hos meg har artet seg med utslett, kløe over hele kroppen, inni kroppen også, i nesa, halsen. Og så vondt i hodet. Har skjønt at det ikke er farlig i seg selv, men at det kan utvikle seg til at man kollapser (i verste fall!)


051

Medisinene virker.  Jeg har klart en liten tur på handlerunde i dag,  veldig oppløftende. Og bare den tanna holder seg i ro fram til onsdag, skal jeg rett og slett være lykkelig. Å trekke en tann er ikke bare en bagatell, altså. Det er liksom “normalt” at svigermoren mi på 87 trekker tenner, men at jeg skal få fjernet en jeksel er ikke kult akkurat. Samtidig trøster jeg meg med at folk slår ut tenner i alle aldre, og jeg har jo alle visdomstennene mine også, og jeg tror nesten jeg skal få en ny tann som skal settes på en “bro”.


115
abstrakt


047
smiler fortsatt altså

Det er bare SÅ deilig at det er vår, og denne høsten og vinteren har vært helvete på helsefronten. Nå antar jeg det bare tar seg opp, og at tiden framover blir vakker. Det står flere sosiale evenementer og venter på meg, så dette skal bli bra!

116
bare på gøy


036
Liten egotripp å legge ut så mange bilder av seg selv..haha…


Man skal virkelig ha respekt for medisiner. Noen har jo klokkertro på positive virkninger av medikamenter, men mange av dem drar etter seg bivirkninger som til og med kan være alvorlige. Jeg vet egentlig ikke hva en pasient bør sette seg inn i. Det er en balansegang mellom å ikke skremme folk opp samtidig som man skal være obs på virkningene. Det er jo også slik at medisiner kan komme på kollisjonskurs, at man for eksempel tar en medisin mot noe alvorlig, og så får man medisin mot noe annet som opphever virkningen av den første.

4 kommentarer:

 1. Hva skal man si da..............GOD BEDRING!!! Håper ikke det blir noe mer tull nå.
  Ellers er bildene artige - litt annerledes. Ser litt morsk ut på det første :p Fortsett å eksperimentere du - herlig :o)

  Klem Mona

  SvarSlett
 2. Takk for kommentaren, vennen! Og takk for godbedring-hilsen, God knows I need it! Ja, bildene blir litt annerledes, kanskje gammeldagse, men morsk er jeg jo ikke:) Trodde jeg bare så alvorlig ut....
  STOOORT SMIL OG GOD KLEM fra Kjersti

  SvarSlett
 3. Uffda, dette hørtes ikke bra ut. Synes du er utrolig god som holder humøret oppe til tross for medisinproblemer og vond tann. Ikke morsomt med tannproblemer. Å gå til tannlegen er jo ikke det morsomste som finns. Lykke til Kjersti, det kan bare bli bedre nå.

  SvarSlett
 4. Tusen takk, lappedamen. Det har vært en noe tung tid, men satser på bedring nå:) Jeg holder da humøret sånn noenlunde oppe. Det er mye å glede seg over. Tannlegen på onsdag, så regner jeg med at det vil være en kjempelettelse.

  SvarSlett