Velkommen til bloggen min

tirsdag 25. desember 2012

En underlig julaften!


I år hadde Sigmund og jeg bestemt oss for å spise på Indisk/pakistansk restaurant. Jeg var tidlig ute og bestilte bord på Shalimar Tandoori i Konghellegata 5 i Oslo. Jeg hadde fått bookingbekreftelse både på mail og sms. Vi pyntet oss og gledet oss veldig fordi vi vet at det alltid er koselig på indisk og veldig deilig mat. Da vi ankom så det veldig mørkt ut, og jeg fikk bange anelser. What? Sigmund sjekket døra, den var åpen. Vi parkerte, og kom oss inn. Lyset var slått av, ikke ett eneste menneske. Vi ventet, og til slutt kom det tuslende en mann. Vi sa vi hadde booket bord, og han ble veldig usikker og skjønte ingenting. Deretter tok han en telefon, og ga til slutt meg telefonrøret. Og verdens sureste mannestemme fortalte meg biskt at de hadde stengt på juleaften og 1. juledag. Jeg fortalte at jeg hadde booket, men det var ingen grunn til å forsøke å argumentere. Stengt betydde stengt.

3 mils kjøring på tomme, vintertunge veier til en bedre middag så ut til å gå i vasken. Naborestauranten var kinesisk, men også der var det stengt. Så vi kjørte stille nedover Trondheimsveien, og plutselig fikk vi øye på en bensinstasjon, og en liten kafe der det så ut til å være åpent.


Vi ruslet inn, og selv om stedet så nokså "inklusivt" ut, så ble vi tatt imot med åpne armer. Noe så koselig. Det var bare noen få mennesker (de på bildet) og oss der, og en pakistansk familie som drev stedet. De disket mat til oss på null komma niks, og julaften ble reddet, men nokså annerledes enn vi hadde tenkt. Det gjør jo ingenting når det ble så hyggelig, og at skuffelsen ble snudd til pur glede på noen få minutter.


Glade mennesker serverte oss deilig mat, kaffe, mango lassi og visste ikke hva godt de kunne gjøre for oss. Tusen takk til Punjabi Masala!

Da vi kjørte hjem igjen i 20-tida var det bekmørkt, og jeg kan ikke huske veiene så tomme for biler siden oljekrisa på 70-tallet! Det var også tomt på fortauene med unntak av en og annen ikke-etnisk nordmann. Tankene mine gikk selvsagt til de som er ensomme på julaften. Det er mange av dem. For jeg har jobbet i akkurat det distriktet som oppsøkende sosionom. Det vil si at jeg besøkte i stor grad eldre mennesker over 80 år. Dengang jeg jobbet der, foreslo jeg å gi en blomst til alle over 80 år, og jeg syklet rundt på lille julaften med juleblomster og leverte. Og det var svært mange som skulle sitte alene på julaften, og nå over 20 år etterpå, har nok ikke situasjonen endret seg.

Bildene er tatt med Iphone, derfor dårlig kvalitet

For oss endte det veldig godt med ekte juleglede, og vi reiste hjem til pakker, Sara hund og kaffe!
Likevel ble dette en julaften helt annerledes enn noen andre, og en dag jeg vil huske ekstra godt resten av mitt liv.Til deg som har tid til å kikke innom bloggen min i jula, ha en fortsatt vidunderlig tid. Jeg håper at du ikke er ensom!!!!14 kommentarer:

 1. Jeg har bare en gang tidligere i mitt liv opplevd å bli satt så stor pris på som gjest som vi ble på Punjabi Masala ved Trondheimsveien nesten nede på Carl Berner i dag. Det var da en kollega og jeg hadde spist og drukket for den svimlende sum av 200 kroner på en koreansk restaurant i Shanghai. Der kom mor selv (eieren) opp og ga labb og stilte opp 4 kelnere som æresvakt da vi gikk. Det er den eneste gangen i mitt liv jeg har følt meg like mye verdsatt som gjest som det vi ble i kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så koselig Sigmund elskede. Og det viktigste for meg var da du sa: "Jeg er lykkelig bare jeg er sammen med deg":)

   Slett
 2. Jeg må le, dette var jo virkelig tragikomisk, ihvertfall når det ordna seg så bra! Maten ser jo kjempegod ut.
  Men tenk å komme til stengt dør når dere hadde fått bookingbekreftelse og greier. Tenker det ble lang nese, ja.
  Jeg har hatt deilig middag og selskap av min familie i kveld, kommer til dekka bord hvert år, jeg.
  #heldiggrisen meg#

  Fortsatt GOD JUL!

  SvarSlett
  Svar
  1. KJære TOnje, haha, ja, det var tragikomisk. Det verste er at jeg i dag har fått evalueringsskjema fra restauranten hvor jeg skal skrive om opplevelsen min der, haha, utrolig, det er noen som ikke snakker sammen tydeligvis.) Så fint at du har hatt deilig middag og selskap med familie:) Og komme til dekka bord, ja, da er du kjempeheldig. Ha en fortsatt vakker jul:))) Klem fra Kjersti

   Slett
 3. Det hørtes jo rent så hyggelig ut. Fint at man kan finne sånne bortgjemte og koselige steder hvor man er mer enn velkommen! Håper dere hadde en fin julemiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. GOD JUL ROLV! Takk for kommentar.) Det var veldig hyggelig.) Julemiddagen var strålende:) Og som sagt, veldig annerledes. Heldigvis for meg er jeg ikke ikke så glad i tradisjonell julemat, så da er kylling helt topp:)) Håper du også har hatt det fint, GOD JUL!! Vi fikk topp behandling.

   Slett
 4. For å være litt filosofisk: kanskje det var meningen at dere skulle komme dere ned på jorda igjen og se noe annet? Men tydligvis noen som ikke følger vanlige forventninger til åpningstider? Det er det som blir annerledes som setter seg som minner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for filosofiske betraktninger Wenche:) Skjønte ikke helt dette med å komme ned på jorda, igjen, haha, for der er vi jo hele tiden:) Og vi hadde fått bookingbekreftelse BÅDE på mail og i sms, så ja, det var stengt, og du har så rett, det som er annerledes setter seg som minner:)) Et godt minne:)

   Slett
 5. Dette var virkelig en annerledes jul og blir nok stående som et spesielt minne. Dessverre er det mange som er ensomme og alene i julen, slik bør det ikke være. Heldigvis ser vi at flere organisasjoner ordner med jul for ensomme eller enslige uten familie. Selv har jeg en onkel som helt sikkert hadde sittet alene på julaften hvis ikke jeg og min søster hadde tatt oss av ham. I år var han julegjest hos meg og min familie. Veldig koselig.

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Lappedamen, så godt å lese kommentaren din:) Ja, mange er ensomme og alene. Og ja, det er organisasjoner som lager til jul, veldig bra. Så fint å lese om din onkel som du og din søster har tatt seg av. Tenker din onkel er glad dere tar han med. Fortsatt god jul og godt nytt år:)) klem fra kjersti

   Slett
 6. Oj, oj, vilken julafton ni fick! Glad att allt löste sig till det bästa, Kjersti! Här i vår stad är det en krögare (en som äger en resturang) som har öppet för ensamma eller för de som helt enkelt inte har råd att ordna med en massa på julafton. Sen har nog även kyrkan något liknande.

  Ni är så söta ihop, Kjersti!
  Kram Pia
  PS. Du undrade om programmet till tomteluvorna till svanarna :)
  Det är i Picasas webbalbum, där jag har bilderna. Där finns det Kreativa verktyg där man kan sätta på lite tomteluvor. Alltså inget avancerat alls. Det hade blivit lite sämre sedan förra julen, för då fanns det mer att välja mellan, nu var det lite begränsat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Pia, ja, det var julaftenen man ikke glemmer. Det gikk så bra:) Så godt å høre om en krögare hos dere som har åpent for ensomme og fattige i julen. Det er flere slike steder i Oslo også, de kaller det "alternativ jul", og det er for ensomme. Ja, kirken i Norge vet jeg ikke om har noe sånt, kanskje Bymisjonen. Men for mange er jo det å tilhøre en familie som er viktig. Tilknytning og fellesskap med noen som står en nær)

   Tusen takk for fine ord om oss.) Og takk for tips om picasas webalbum, kanskje prøve det til neste år, kult med svaner med nisselue, hihi:)) Så programmet har blitt dårligere (sämre).
   Ha en vidunderlig nyttårsaften, kjære Pia, med klem fra Kjersti

   Slett
 7. Du har ett gott hjärta och en god ton till allt omkring.. Det värmer oss alla skall du veta..Tack!! Boel och Roger

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei stenberga stone art:) Tusen tusen takk, for en nydelig kommentar:) Den varmet IALLFALL!!:)) Takk til dere:))) Hilsen Kjersti

   Slett