Velkommen til bloggen min

tirsdag 10. desember 2013

Bilder fra i høst til vinterlige adventstid--og i dag minnes vi alle Nelson MandelaDet er snart jul. Jeg rakk å være med på julemarked i Oslo på "Blå" i helgen. Adventstiden blir alltid mer hektisk enn man har tenkt. Jeg prøver å finne roen. Jeg deler bilder fra siste måned litt hulter til bulter, og legger ved to sitater av Nelson Mandela, han gravlegges i dag, en av nåtidens mest fantastiske mennesker som for alltid vil sette spor etter seg som den som innførte demokrati og avskaffet apartheidregimet i Sør-Afrika, som viste verden forbilledelige egenskaper som vi alle kan strekke oss etter. Han levde som han lærte, og han sto for de største og dypeste humanistiske idealer. Jeg legger ved to sitater fra ham:

“A winner is a dreamer who never gives up”  og 

"During my lifetime I have dedicated myself to this struggle of the African people. I have fought against white domination, and I have fought against black domination. I have cherished the ideal of a democratic and free society in which all persons live together in harmony and with equal opportunities. It is an ideal which I hope to live for and to achieve. But if needs be, it is an ideal for which I am prepared to die!"

Ønsker deg som er innom bloggen min en fortsatt vakker adventstid. Vi må huske å ta vare på hverandre!


9 kommentarer:

 1. Kjære Kjersti :) Jeg blir som vanlig glad når jeg er innom bloggen din :D Kloke ord og vakre bilder byr du alltid på :) Takk for at du deler. Du har noen overraskelser av noen bilder, og noen bilder jeg må tenke på hvor er og hvordan de fortsetter og hva som er bak neste hjørnet...? Det er ALDRI kjedelig å stikke innom bloggen din for du byr virkelig på deg selv og familien din. Jeg koser meg og nyter bildene du tar og ordene du skriver. Glad for at du er du og glad for at jeg kan lese bloggen din. Du gjør en god jobb Kjersti med å glede andre mens du koser deg selv! DET er en god egenskap og jeg koser meg med at du har det bra og deler med oss andre. Takk Kjersti for at du deler bildene dine med oss!
  Klemmertildeg fra meg, og jeg kommer innom igjen senere og sjekker ut om det er nye bilder... Og er det ikke nye bilder, kikker jeg en ekstra gang på de som er der, fordi det er nye detaljer å finne i bildene dine for hver gang jeg ser dem.... Du tar så levende bilder serru :) Klemmer til deg og familien fra meg <3 Og god adventstid til dere også <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Vibeke! Du er alltid så god, og så koselig at du både er innom og til og med legger igjen kommentarer!! Jeg setter så stor pris på dem. Og så morsomt at jeg kan overraske, det er jo et av de fineste komplimentene man kan få! For mye kan jo sies å være vakkert, men å overraske, DET var fint å lese det!!!!!!!!! Og at jeg byr på meg selv og min lille familie:) :)

   Jeg koser meg veldig selv, mest når jeg tar bildene, og det er veldig koselig om jeg kan glede noen andre i tillegg. Jeg får nok ikke lagt ut noen flere bilder før jul, det må legges inn et hvileskjær sånn oppunder jul, eller iallfalll er det mye som skal være klart til julaften)

   Og så koselig at du finner detaljer, og at det er mer å se, skal tro du ser mer i bildene enn jeg gjør selv. Du er utrolig observant, det vet du vel? Og det er en positiv egenskap samtidig med at du er en varm person.

   Klemmer til deg og familien din fra meg også <3<3 Nyt adventstiden du også! <3

   Slett
 2. http://www.imdb.com/title/tt0438859/

  Tenkte denne passet til dette innlegget i dag. En herlig film jeg anbefaler på det beste.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhh, så fint å få en filmanbefaling, tusen takk!!!Nå ligger jeg langt etter med å se film, jeg har hatt perioder der jeg har sett "alt", men det er lenge siden, og da kan jeg glede meg!!!:) GOD KLEM OG TAKK! fra kjersti

   Slett
 3. Hei,

  Gøy å se flere bilder fra Fetsund. Synes de var fine alle sammen, selv om det nederste røde huset kanskje blir en favoritt. Liker hvordan den røde veggen lyser opp. Også ga plankene rom for en liten forundring, siden vi ikke vet om du står på land når du tar bildet, eller hvor broen går. Fine komposisjoner.

  I tillegg likte jeg høstbildet med jordet, selv om jeg stusser litt på greina som kommer inn i bildet. Fikk assosiasjoner til en maler som arbeider en del med frosne landskap, så jeg sender deg en link.Var forresten morsomt det med hunden og beina.:)

  http://www.karenordvik.com/temaer-fra-naturen/

  Ha en fortsatt fin uke.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørn! Så koselig at du er innom, takk for at du legger igjen en kommentar, og at du har meninger om bildene mine. Det liker jeg. Du mente det nederste av de med rødt hus? Der du får litt mer dybde kanskje. Interessant. Det ble ikke skarpt nok i hele bildet, men om det hadde sittet 100% ville det vært en fulltreffer, men komposisjonen, den ser du, tusen takk.

   Det bildene ikke forteller er at jeg tok en risikotur ut på glatte planker i 9 kuldegrader for å ta bildene.

   Og så var det høstbildet av jordet. Tenkte du på den grantregreina som er over? Det var rett og slett fordi jeg syns jeg fikk litt forgrunn og at det ble litt annerledes enn mange andre slike bilder der det blir litt ensformig, og det kan godt være jeg har tilsvarende bilde uten den greina. Men ser at greina gjorde det litt rotete.

   Utrolig koselig at du fikk assosiasjoner til en maler som jobber med frosne landskap, tusen takk for linken, jeg skal se og la meg inspirere. Jeg har aldri likt hverken vinter eller frossent landskap tidligere, men med fotoapparatet i hendene, liker jeg det meste av kulde og varme, av årstider, av sol og regn. Kameraet har hjulpet meg til å se mer, til å komme nærmere naturen, eller kanskje er det alderen, vet ikke, men jeg nyter å være ute og ta bilder.

   Noen av bildene du ser på siden her i siste innlegg er jo mer "dokumentasjon" enn fotografi, men det var for å formidle en stemning. Det å ta bilder med innhold er veldig krevende, og da er jeg redd det kommer til å gå veldig lang tid mellom blogginnleggene.

   Nå skal jeg sjekke linken, tusen takk, ha en fin helg som snart begynner!!

   Kjersti

   Slett
  2. Hei igjen Bjørn, nå har jeg sett på bildene til Kåre Nordvik, tusen takk for at du viste meg disse. Først trodde jeg det var foto, men så det var olje på lerret, og så akvarellene hans, veldig inspirerende, og jeg tenker det er mulig å ta bilder av naturen slik også med fotoapparat. Jeg syns han gjør noe som er veldig virkelig og nært, han beveger seg på en fin balansegang mellom det konkrete og abstrakte.

   Kjersti

   Slett
 4. Fine sitater fra Mandela, og ikke minst - nydelige bilder du viser :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Birthe! Tusen takk skal du ha!!! Ha en fortsatt vakker adventstid! Kjersti

   Slett