Velkommen til bloggen min

tirsdag 20. januar 2015

Det nye året--bilder fra Enebakk, Kirkebygda, Oslo og Ulvøya


Det nye året har vært hektisk. Jeg benyttet sjansen til å ta bilder i jula mens jeg hadde sjåfør og sola tittet fram i denne ellers ganske mørke tiden. Å komme seg gjennom januar er tungt for mange, og det gjelder å finne seg en strategi. Min er å ha såpass mye å tenke på at jeg føler meg levende samtidig som januarmørket ikke får taket på meg. 

Jeg har meldt meg på en fotoutstilling, og det er jo en liten opptur. Jeg skal delta sammen med masse andre amatørfotografer. Jeg fikk meldt meg på i siste liten for tidsfristen, og tenker nå at jeg skulle valgt et annet bilde, men nå har jeg bestemt meg. 

I de siste par månedene har jeg fått vist cirka 14 bilder på NRK, Østlandssendingen. Veldig hyggelig å bli vist.

Januarmåned er en super tid å planlegge sommerferie og andre små turer! 

I dag fikk jeg blomster på døra langt uti kveldinga. De var fra moderatorgruppa på en Minnebokside for Oslo/omegn som jeg har vært med å lede, men der jeg kjente at kreftene ikke strakk til lenger. Blomstene var utrolig vakre, og veldig rørende og særs overraskende å få en vakker bukett, og sånt lyser også opp i januarmørket. Men nå er jo snart januar over, vi starter på februar som er en liten start på en ny vår. 


Bildene mine er tatt i Enebakk ved Vågvann, i Kirkebygda. Dette er mitt nærmiljø, og jeg tar bilder her om og om igjen, og naturen er så omskiftelig, så det samme motivet endrer seg i forhold til lys, kulde, is, snø, sommer, vind og annet. Jeg fikk meg også en tur til Oslo i jula og fikk tatt bilder på Huk der det faktisk var folk som badet 3. januar!! Og noen bilder ble det fra operakvarteret og Aker brygge. 

Sangsvaner i Kirkebygda i Enebakk. De ble matet og da sang de virkelig. Pur glede over at noen ga dem mat. Men det var særlig en som ikke unte de andre mat, så det var litt slåssing som på bildet under. Han var stadig ute etter å bite litt.


Gåsunger i januar er vel ikke vanlig!


Enebakk kirke


 Tatt på Ulvøya

 En gammel skigard

Bildet over av is og bildene av grønne enger er tatt på omtrent samme tid og på samme sted. Utrolig.

Min egen skygge.

Sara er vakker som alltid

En gammel skigard fra en annen vinkel

Vågvann i solnedgang


Hilse på og leke med andre hunder er noe Sara elsker, og alltid like hengiven (under) "She lies" som er kunstverket utenfor operaen, et mye diskutert og omstridt. Jeg liker det!

Og så Akershus festning tatt i mørket:


 Brua på Huk, et yndet fotomotiv for mange, og her både med og uten måke og ulike vinkler og forskjellig lys

Havnelageret og "she lies" tatt fra operakvareret. Det var før solnedgang, det var stillhet og lyset var nydelig i lilla pastell

Aker brygge


 Tøft å ta seg et bad i januar
Det var jo en kuriositet og veldig morsomt å se en melkerampe(?) langt ute på bondelandet som heter TORSHOV! Jeg har bodd på Torshov i Oslo.

Ønsker deg som er innom bloggen min en fin uke. Husk at mørketiden snart er over og en ny vår er i emning. Nå har jo januar hittil vært varm med grønne enger, blomstring og vakkert lys.


2 kommentarer: