Velkommen til bloggen min

mandag 12. september 2011

nytt hår, hverdager og mac-utfordringer


Tredje permantforsøk, blir det krøller denne gang tro?

Nå rekker jeg knapt skrive blogginnlegg. Hverdagen har innhentet oss alle, tenker jeg. Det er høst. Det skjer masse små ting som er uinteressant for de fleste. Men nå har jeg altså vært hos min søte frisør for 3. gang. Litt av en service vil jeg si.  Det ble jo ikke krøller som jeg betalte for hverken på første eller andre forsøk. Nå hadde hun brettet opp ermene skikkelig, snakket med en tidligere sjef og var virkelig rustet for oppgaven.  Hun  sa at jeg hadde for mye hår, så da var det å la henne tynne det ut. 

Her ligger det hun klipte vekk

Frisøren og jeg var like spente på resultatet, det foreløpige, for det er når det er tørt og det skal gres i at man ser hvordan det blir. Nå fikk jeg beskjed om ikke å røre det på 24 timer, så det fikk tid til å "sette seg", og jeg har puttet i noen remedier også, og har kjøpt med meg dyre hårprodukter, for etter tre permanenter blir jo håret litt slitt, så nå skal jeg ta noen hårkurer. Herlighet, jeg har egentlig aldri vært opptatt av hår, men jeg skal i et jubileum snart, og greit at jeg ikke ser ut som en forkledd sau da. Vel, vel, her er hvordan ståa er nå, jeg syns det ser lovende ut med hensyn til prognose for krøller, ikke sant?

Ja, så er hverdagene her, og for meg har det bestått i rydding, praktisk dilldall som å lære meg en mac, og det siste døgnet kan man si jeg har gått på en mac-smell. Det var ikke så enkelt som jeg forestilte meg, og det betyr at det er maaaaasse nye funksjoner som ikke fins på en windows-PC. Og et lite øyeblikk angret jeg, og det var da maskinen ikke ville slippe ut en cd jeg trodde jeg hadde puttet inn, men som jeg likevel ikke hadde puttet inn, men under, ja, det er helt utrolig, men nå er denne maskinen svært slank, så om man putter noe inn i en diskstasjon eller på bordet, ja, det kan gjerne forveksles. Så er det at når man har lært seg at å oppdatere /refresh ikke lenger er f5, men command/eple og R, så husker man (det vil si jeg) det i tre sekunder fordi det er omtrent 100 andre sånne kommandoer man også skal lære seg.  

Jeg anbefaler ikke MAC til folk som ikke syns data er gøy, altså det bør være moro i seg selv, men når jeg har disse tingene inne og jeg mestrer en mac,  det blir ikke flere PC'er på meg. Men det ER gøy og absolutt noe man kan leke seg med i større grad enn med en PC. 

Det er SÅ mye som skal læres og huskes i vår "elektronikk"-verden. Det skal holdes styr på en iphone, jeg må programmere inn ting som dekoderen til TV'n skal ta opp, jeg må kunne PC, MAC. Og sist, men ikke minst, for øvrig absolutt mest: Min fotohobby som har tatt litt av siste året, og jeg skal lære meg photoshop elements, og idet jeg har lært meg den eller litt av den, så passer jo ikke programmet på en mac, så jeg venter på elements nummer 10, og da blir det nytt for Mac og nye funksjoner på 10'ern, og så er det altså selve fotoapparatet, min canon 60 D, det er fortsatt mer å lære, det er bare SÅÅÅÅ mange funksjoner, ja, det er et fint apparat, men mye å holde orden på, og jeg sjonglerer med canon powershot i tillegg. På et eller annet tidspunkt må jeg forenkle, slik som jeg prøver å rydde mitt hus så det blir mindre voluminøst, på samme måte vil jeg med årene måtte gjøre forenklinger for å holde følge med mine egne interesser. 

Tilbake til dette med mac, jeg skjønner hvorfor mac-brukere ikke går over til PC og omvendt. Er man 25, intet problem, er man 50 så begynner innlæringsdelen å bli litt tyngre. Det er masse gøy på den maskinen, men det viktigste er at skjermen viser bildene mine på en helt ny måte. Jeg valgte matt skjerm, altså ingen reflekser, er så fornøyd, og så er det ikke en lyd fra denne maskinen. Pc'er har en vifte som slumrer og går og som man kan irritere seg over hvis man først henger seg opp i det, noe jeg aldri gjorde, men jeg merker forskjellen nå når det er helt stille. 

Skal man kun skrive mail, surfe på internett blir overgangen liten til mac, men da er det ingen vits i å kjøpe en mac som har en pris som er skyhøy, og jeg tror man kunne fått "mye" PC til samme prisen. 

Men den er her, er fløyelsmyk å skrive på. Og jeg har lært at istedenfor ctrl ditt og datt er det apple ditt og datt, og det er ganske enkelt. 

Høsten er kommet, det striregner om dagen, men fortsatt ganske varmt. Jeg klager ikke. Jeg er optimistisk og er sikker på at høstsola vil varme oss sammen med alle de nyyydelige fargene som venter oss framover.  Jeg håper jeg vil få litt krefter til å ta noen bilder snart. 

I går stemte jeg ved valget, og oppfordrer de som skulle dumpe innom bloggen min å bruke stemmeretten som er en viktig del av vårt demokrati. 

7 kommentarer:

 1. Jeg er enig i at du ikke bør se ut som en forkledd sau, altså! Helt klart.

  Stemming på valgdagen er en for stor personlig utfordring, derfor har jeg benyttet meg av muligheten til å forhåndsstemme. Slipper kø og for mange utfordringer, det er supert.

  Ønsker deg en god uke, med samarbeidsvillige krøller og et hodet som kan ta inn ny lærdom!

  Klem fra meg.

  SvarSlett
 2. Tusen takk melivet paa slep.)) Så bra at du har forhåndsstemt, det er greit å være på den sikre siden. Selv stemte jeg i går, men av samme årsaker som at du forhåndsstemte ble jeg så opptatt av å klare å stå at jeg ikke brettet sammen stemmesedlene, så jeg fikk hjelp da, hihi:) Tusen takk for gode ønsker, de returnes med varme og klem fra meg.))

  SvarSlett
 3. Hår er viktig!
  Syntest det var greitt då eg for eit par helgar sidan fekk litt meir form og litt farge på mitt!
  - og så herleg det er når attendemeldingane er så gode (sjølv om eg ikkje er heilt sikker på denne: "du ser så mykje yngre ut" LOL!!!
  Har også oppfatta det med ein gong MAC - alltid MAC - førebels held eg meg unna...

  SvarSlett
 4. Stemmesedlene er brettet fra før, vel?
  Kan ikke si jeg la merke til det.
  Det kommer nok et innlegg om det samme hos meg senere i dag.

  SvarSlett
 5. Hei Kjersti.
  Takk for det du vet mye bra der.
  Håper at det blir krøller på deg nå vet jo at du har hatt masse problemer med krøllene som ikke ville sitte i håret ditt. De sier jo at alle gode ting er tre så da håper vi på det.
  Ha en fortsatt fin dag, klem fra meg ps. jeg har vært å stemt i dag og gjort min borgerplikt.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med ny frisyre, det ser lovende ut! Gøy med forandring!
  Jeg kjøpte meg krøller for maaaaaange år siden. De to første som møtte meg da jeg kom på jobb, var to av guttene i klassen jeg hadde, 3.- 4. klasse omtrent. De kikket bare, og så hørte jeg: "Var ikke det frøken, a?" Noen år senere friska jeg opp afroen, eldstegutten var vel ca et halvt år. Da jeg skulle hente ham hos venninna som passa ham, ble han forvirra. Han kjente stemmen, men det bustehodet var ikke hans mamma....
  Lykke til videre med Mac-læringa! Du er tøff som går på noe som virker til å medføre masse nytt.

  SvarSlett
 7. så koselig Bente, at du fikk mer form og farge på ditt. Leste blogginnlegget ditt, gratulerer med plassering på partiliste også)) Den "du ser så mye yngre ut", skal du bare ta til deg og nyte! Det er koselig vel:)) Ja, til mac bør du ha mye tid en periode.

  Hehe, melivet på slep, altså det sto noe om "brett denne siden ut", og det hadde ikke jeg gjort, så alle kunne se hva jeg hadde stemt..arket har to sider, ett med partiet og bakside som det ikke står noe på utenom at denne siden skal ut og legges denne veien, noe sånt...

  Kjære Torill, Koselig tilbakemelding, ja håper krøllene vil sitte for nå har det blitt tynnet ut så mye at jeg syns det virker nesten litt puslete) Ja, alle gode ting er tre..foreløpig ser det lovende ut....det krøller seg over alt og denne gangen tok jeg med panneluggen også....Og bra du har stemt!! Ha en super fin dag du og alle dere:)) STOr klem fra Kjersti

  SvarSlett