Velkommen til bloggen min

søndag 6. januar 2013

Lykke er blant annet å rekke en vakker solnedgang!Det var jo denne værmeldingen som mente det skulle bli regn og overskyet i helgen. Men jeg tar jo ikke  værvarsler for gitt. Så jeg fikk min kjære Sigmund til å kjøre i lav høyde langs E6 for å rekke solnedgangen ved havet. Det er pur og ren lykke å stå, sitte, rusle med sola i lav høyde sammen med havet, litt is, og i tillegg speilinger samt frostrøyk. Bildene kan derfor se litt "urolige" ut, men det skyldes naturen selv. Her kommer samme tema i litt variasjoner.

Jeg spør meg selv ofte: Kan man være et lykkelig menneske selv om man er kronisk syk? Det tror jeg at jeg må blogge mer om. Men svaret mitt er ja. Nå skal man jo gjerne definere ordet "lykke", men det får bli en annen gang. Alle mennesker har en viss oppfatning av ordet "lykke", og den følelsen tror jeg vi kjenner igjen hos hverandre. Selv tror jeg på lykken som en øyeblikkstilstand, lengre eller kortere øyeblikk. Nå er ikke jeg av dem som mener at man må oppleve tung motgang for å føle lykke. Noen kommer jo med den, unnskyld, klisjeen, at uten ulykken ville man heller ikke følt lykke. Det er jeg uenig i. Tror fint vi mennesker kunne opplevd gode ting og lykke hele tiden uten å måtte gå i tunge motbakker med sorg og tristesse. Nå er jo ikke det en reell problemstilling eller noe man behøver å mene noe om siden det å være menneske innebærer både medgang, motgang, lykke, ulykke. Nå er jo motgang og medgang nokså skeivt fordelt her i verden, men livet er ikke rettferdig. Det hjelper veldig godt på å kunne leve det gode livet innenfor de begrensningene man møter enten det være seg dårlig helse, dårlige økonomi eller andre ting.  Jeg kan iallfall si at når jeg tar bilder og føler jeg har et nydelig motiv med vakkert lys foran meg: Jeg føler EKTE LYKKE!!  Det ble både solnedgang og "blåtime" på meg. Dessuten kom det andre med fotoapparater til, og det var veldig hyggelig med en liten fotoprat også.  Jeg har stor tro på at man kan føle glede hvis man helt grunnleggende elsker livet! Jeg elsker livet i all dets manfoldighet. Å fotografere har fått meg til i enda større grad legge merke til alt det vakre rundt meg, og det med å se det store i det som tilsynelatende er lite!!
Ha en super søndag!

4 kommentarer:

 1. Så utrolig vakre bilder, kjære Kjersti! Som jeg skrev på facebook også, når man ser bildene på litt avstand, ser de nesten ut som malerier. Det er så mange, vidunderlige detaljer i dem.
  Ellers er jeg enig med deg i dette med å føle lykke. Vi føler den uansett hva slags bakgrunn eller utfordringer vi måtte ha. Og det er jo mange former for lykke - situasjonsbetinget :o) Lykke kan være å ha en malende katt i fanget, å le godt, se noe vakkert......eller f.eks å være sammen med deg :o)
  Klem Mona

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjæreste Mona, så koselig kommentar fra deg da! TUSEN TAKK! Så koselig at du sier det med at de kan minne om malerier:) Det er jo naturen selv som av og til får oss til å miste pusten:) Så mye skjønnhet. Fint å lese det du skriver om lykke. Er så enig med deg! Ja, jeg er lykkelig når jeg er sammen med deg også! GOD klem fra Kjersti

   Slett
 2. Hej Kjersti!
  Underbara bilder igen, där faktiskt nr. 2 tilltalar mig allra mest!
  Det är lycka att ha förmågan att se allt detta vackra, och att kunna förmedla det till andra genom fotokonsten! Bra jobbat!
  Kram Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pia, tusen takk for kommentarer:) Kul at du liker bilde nr 2, jeg har nå lagt det ut på en facebookgruppe og fått god respons. Jeg liker best det første, men jeg syns nr 2 har noe "Malerisk" over seg.) Ja, det er en lykke å oppleve alt det vakre og kunne gå hjem og ha forhåpentligvis noe av det på en minnebrikke i kameraet som man ka njute av sen.))) god klem fra Kjersti

   Slett